We can’t be friends  – poručuje nam novi album Ariane Grande, Eternal Sunshine
We can’t be friends  – poručuje nam novi album Ariane Grande, Eternal Sunshine

We can’t be friends – poručuje nam novi album Ariane Grande, Eternal Sunshine

Hollywood sweetheart Ariana Grande izbacila je svoj sedmi studijski album nakon novog hita Yes, and? i  četiri godine pauze. Svojim poslednjim albumom iz 2020. godine, pod nazivom Positions, donela nam je brojne hitove kroz pesme 34+35, pov, motive i mnoge druge. Ovaj album približio nam je početna stanja zaljubljenosti koje je pevačica proživljavala početkom svoje veze s bivšim izabranikom Daltonom Gomezom. Nešto drugačiju perspektivu donosi nam novi Arianin album čija se inspiracija izrodila iz najmračnijeg stanja ljubavi, njenog kraja, rastanka i razvoda. Uz sve nove hitove koje slušamo on repeat pripremite svoje maramice, biće dosta plakanja – stigao nam je Eternal Sunshine.

Zašto baš Eternal Sunshine?

Američka pop ikona, inspiraciju za ime svog novog albuma zapravo je pronašla u već poznatom romantic sci-fi filmu Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Radnju ovog filma prati ljubavna romansa Joela Barisha i Clementine Kruczynski, čije likove tumače Jim Carrey i Kate Winslet. Nakon mnogih turbulencija u ovom odnosu Clementine odlučuje da izbriše Joela iz svoje memorije i zauvek okonča njihov odnos. Saznavši to, Joel se odlučuje za isti podvig. Kao i sam koncept albuma i spot za Arianin favorit We can’t be friends (wait for your love), prati priču filma.

We can’t be friends (wait for your love)

Scena u kojoj Ariana donosi kutiju s raznovrsnim predmetima zapravo predstavlja kutije koje su pred intervenciju brisanja pamćenja nošene i u samom filmu. U kutiji se nalaze svi predmeti koje je dobila od svoje voljene osobe ili koje je asociraju na istu. Kako medicinske sestre odstranjuju ove predmete, tako se u memoriji ponovno proživljavaju scene u kojima su se oni nalazili. U toku procesa brisanja pamćenja ova kutija biva spaljena, ne ostavljajući nikakav trag na pređašnju vezu.

We cant be friends music video
We can't be friends-music video
Ariana Grande music video
We can't be friends-music video
Ariana Grande music video
We can't be friends- music video

Momenat u kom Ariana plakajući drži svoj lančić, simbolizije težinu odpuštanja ljudima koji nam znače i nastavljanja dalje. U filmu, Joel takođe teško odbacuje Clementine, želeći da sa sobom ponese samo jednu od njihovih uspomena. Nakon brisanja  bivšeg partnera iz svoje memorije, sve u spotu kreće da se menja. Kuća, u kojoj ona sada sama sedi, izgleda totalno drugačije i njen lančić pretvara se u ogrlicu za psa s kojim ostaje.

Eternal Sunshine
We can't be friends - music video

Za razliku od filma, u čijim se poslednjim scenama ponovno sreću Joel i Clementine, kraj Arianinog spota simbolizuje prolazak pored bivše ljubavi, koja je ne prepoznaje, i odlazak s drugim čovekom. Emotivan tekst ove pesme, kroz koji je Ariana objasnila koliko joj je teško da ostavi ovaj odnos iza sebe, dovešće vas do suza.

Intro (end of the world)

Vodećom numerom ovog albuma, pevačica ističe osećaj zbunjenosti i nepredvidivosti međuljudskih odnosa kroz stih How can I tell if I’m in the right relathionship? To pitanje sama je sebi postavila u jednoj od najtežih faza njene veze. Nakon istog, odlučila se za razvod i novi početak.

Eternal Sunshine Ariana Grande
/@arianagrande/
Eternal sunshine
/@arianagrande/
Eternal sunshine
/@arianagrande/
Eternal sunshine
/@arianagrande/

Imperfect for you

Kroz ovu pesmu, pevačica je poentirala da svako od nas ima osobu za koju nije u potpunosti savršen ili dovoljno dobar. Istakla je svoje depresivno stanje kao jednu od komponenti okončanja veze. Ovim postupkom potvrdila je da se krivica ne nalazi samo na jednoj strani.

Saturn Returns Interlude

Ariana još jednom je istakla svoju povezanost s kosmosom pominjajući planetu lekcija i karme – Saturn. U svojoj pesmi objasnila je kako je na nju uticao povratak mudrog Saturna. Ova planeta Ariani je donela podsetnik da realno sagleda svoj život i ono što ona zapravo jeste. Ovaj tranzit pevačicu je podstakao da otvori novo poglavlje u svom životu. Pored svih naših favorita, Eternal Sunshine krasi ukupno dvanaest pesama. Ne sumljamo da će se baš ovaj album vrteti po svim break up playlistama ove sezone.

 

Foto : You Tube , Instagram : @arianagrande

Učitati još
Zatvori