Biseri, jeans i hip hop – Rihanna i njene stilske lekcije
Biseri, jeans i hip hop – Rihanna i njene stilske lekcije

Biseri, jeans i hip hop – Rihanna
i njene stilske lekcije

Bad gal Riri has done it again.

Možda smo ljuti na nju jer novog albuma nema ni u najavi, ali ono što nas (u odsustvu muzike) raduje je činjenica da Rihanna ponovo živi svoju modnu eru.

Poprilično smo sigurni da niko sa svetske scene ne ume da kombinuje stilove kao ona, a njena izdanja koja je nosila kroz godine i dalje mnogima služe kao modna inspiracija. Reći da je Rihanna modna ikona je zapravo understatement, a ona je novim izdanjem još jednom poentirala i dokazala da je off duty stil nekada važniji od onog koji viđamo na crvenom tepihu.

Stilske lekcije

perls, jeans & hip-hop

Niko ne zna autfitu da udahne život kao Rihanna i niko ne zna bolje da servira modne i pop culture reference. Effortless energija zrači svakim njenim korakom, dok nam drži stilske lekcije čak i onda kada to nije planirala.

Ona je minulog vikenda bila na večeri u čuvenom italijanskom restoranu Giorgio Baldi, u Los Anđelesu, i za tu priliku odabrala autfit koji je miks svega – sofisticiranih bisera, oversize džinsa i hip hop referenci.

Naime, Rihanna je nosila majicu sa likom repera Soulja Slim-a koju je uparila uz (sada već njen trademark) oversize jeans, dok je oko vrata nanizala više redova bisernih ogrlica. Look je upotpunila satenskim balon mantilom u bež boji, Gucci cipelama na štiklu, Dior saddle torbom i crnim naočarama.

Stilske lekcije

Rihanna i njeni stilisti kroz godine

Nakon mračnog i eklektičnog imidža koji je pratio Rated R album Rihanna i njen dugogodišnji stilista Mel Ottenberg, sa kojim je radila skoro deceniju, otpočeli su saradnju. On je zaslužan za formiranje njenog imidža kroz godine najveće popularnosti, da bi pre par godina na njegovo mesto došao Jahleel Weaver. Njih dvojica, iako potpuno različiti po senzibilitetu, uspeli su da / svako na svoj način / izvuku iz nje najbolje kada je vizuelni identitet u pitanju. Rihanna i dalje važi za jednu od najhrabrijih kada je moda u pitanju i ne preza od toga da bude pionir u različitim stilskim disciplinama. Upravo zato – nobody does it better than Rihanna.

Foto: Profimedia, Instagram / @badgalriri

Učitati još
Zatvori