We’re going country: Lana Del Rey najavila kantri album pod nazivom „Lasso“
We’re going country: Lana Del Rey najavila kantri album pod nazivom „Lasso“

We’re going country: Lana Del Rey najavila kantri album pod nazivom „Lasso“

Sve do nedavnog nestanka pevačicine muzike sa TikTok platforme, početak 2024. najavljivao je neverovatnu godinu za sve die hard fanove Lane Del Rey. Pored čak pet ovogodišnjih Grammy nominacija (koje se nadamo da će se pretvoriti u Grammy pobede), SKIMS kolaboracije za Dan zaljubljenih koja je slomila internet i više najavljenih nastupa na različitim evropskim festivalima, Lana Del Rey je odlučila da obraduje fanove još jednim najnovijim projektom. Spremite kaubojke i recite yee-haw, jer idemo full country sa Laninim najavljenim kantri albumom pod nazivom Lasso.

Profimedia

Billboard Songwriter Awards 

Lana Del Rey je vest o novom kantri albumu podelila sa publikom na Billboard Songrwriter Awards dodeli dok je odavala počast producentu i bliskom prijatelju, Jacku Antonoffu, nakon što je osvojio nagradu.

Najavljen album nosiće naziv Lasso i planiran je da izađe u septembru ove godine. Međutim, kako ovo nije naš prvi rodeo sa Laninim mnogobrojnim najavama i izmenama, šanse da se datum izlaska albuma pomeri za koji mesec, pa čak i da se promeni samo ime albuma, nisu male. Međutim, s obzirom da smo i sami veliki Lana fanovi, opraštamo svako lažno obećanje koje je pevačica dala u prošlosti, jer ipak, genijalnost ne treba požurivati (osim možda muzičkog spota za pesmu Cherry koji nikada na kraju nismo ni dobili).

Antonoff je u trci da postane drugi umetnik koji tri uzastopne godine za redom osvaja Grammy nagradu za producenta godine. Takođe, pored već osvnojenih osam Grammy nagrada od prethodnih godina, radom na albumima Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd (Lana Del Rey) i Midnights (Taylor Swift), Antonoff ima priliku da proširi svoju kolekciju na ovogodišnjoj dodeli.

Lana Del Rey, Billboard Song Writer Awards / Profimedia
Lana Del Rey, Lainey Wilson, Margaret Qualley, Jack Antonoff, Billboard Song Writer Awards / Profimedia

Lana Del Rey i kantri – da li je zaista toliko neočekivano?

Kako se ova kraljica alternativnog žanra neretko svrstava pod pop terminom, vesti o izlasku kantri albuma naišlo je na pomešane rekacije. Međutim, svako ko je malo bliže pratio rad ove umetnice u poslednjih nekoliko godina zna da je ovaj muzički „preokret“ i te kako bio samo pitanje vremena.

Još dok je bila u svojoj Norman Fucking Rockfell eri (davne 2018-2019. godine), Lana Del Rey i Jack Antonoff su napisali dve kantri pesme pod nazivom Hey Blue Baby i I Must Be Stupid for Being so Happy, koje su bile namenjene isključivo za Ally Coalition Show nastup. Iako pesme nisu bile ubačene na NFR album, fanovi su još tada iskazali želje za all country albumom.

Nakon toga, na albumu Blue Banisters koji je izašao 2021. godine, Lana je semplovala soundrtrack iz western filma The Good, The Bad & The Ugly u pesmi Arcadia. Kroz ceo album su se provlačili suptilni kantri motivi, kao i u daljem Laninom stvaralaštvu. Ono što je svakako trebalo da posluži kao poslednja naznaka da je u pripremama dugoočekivani kantri album jeste prošlogodišnja Lanina turneja koja je manje-više isključivo podrazumevala nastupe na jugu Sjedinjenih američkih država.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori