Journal kolumna: GRAD BEZ SEKSA
Journal kolumna: GRAD BEZ SEKSA

Journal kolumna: GRAD BEZ SEKSA

Sinoć je bilo posebno veče, jedna od mojih dragih prijateljica slavila je rođendan. Bila sam premorena. Neki famozni pauk mi je odneo auto. Onda  sam moj savršeni autfit zamenila nekim patiketinama, kako ne bih kao pružateljka seksualnih usluga zablistala na Starom sajmištu. To vam je Beogradski sabirni centar automobila koje ste hrabro parkirali na „par minuta“ na nedozvoljenom mestu.

Ipak mikro mini haljina i stileto u crnom laku mi ne bi omogućile popust, pa rekoh neće mi Dorćoleta zameriti, ako utrčim u adidas patikama. I nije. Ni restoran ni publika. A kako bi kada svi kao telad zijaju u ekrane mobilnih telefona. Mislim da sam ušetala potpuno gola sa transparentom u rukama, niko ne bi podigao pogled.

Šta se nama desilo i kada?

Moja bliska poslovna saradnica iz ne tako daleke prošlosti je napravila malu diverziju kako bi nas dve rame uz rame i preglasnu muziku ćaskale. Pa, svejedno đuskati nećemo imamo preče teme. Koliko sam perifernim vidom ošacovala svakako samo muškarci cugaju, nešto se klatuljaju s noge na nogu, prilično slično obučeni. Vidim da se Levisov 501 vratio na velika vrata. Nema mnogo rizika sa košuljama, sve su bele, naleti poneka ožalošćena crna. Sreća bar su prestali da nas dave kao svinjsku polutku u pušnici sa tompusima. Devojke su, koliko primećujem, i dalje u ulozi lovkinja (ne znam valjda se tako kaže lovac u ženskom rodu, ta rodna senzitivnost će me u ludnicu oterati).

Muškarci vs. žene

Muški deluju da im je dovoljno što su jelte lepi, sredili su se za džin tonik i ekran mobilnog, bravo! Žene obigravaju, onako prilično džentlmenski. Očekujem svakog momenta da im izmaknu i primaknu stolicu pri ustajanju. Izgleda smo uz sve momente tih suptilnih promena kao što je i rodna senzitivnost dobile umesto ravnopravnosti i ulogu titračica slatkih lepih i nikada odraslih dečkića, kojima lična karta maltene zakonski zabranjuje da se ponašaju kao mile mamine devojčice.

Kažem Dijani da svakako nisam došla ovde u potragu za đuvegijom. Ni ovde ni negde drugo. Prosto ja nisam lovac ni lovkinja. Ni plen ni plenkinja. Samo ne mogu da skontam kako ni jednima ni drugima nije dosadno? Ah, da i dobila sam pa sam otečena i možda samo malkice nadrkana.

„Blago tebi!“ izgovara Dijana, ja na sekundu zaustavih misli, ona je malo starija od mene, dakle ja sam u krvavoj prednosti, pa ok. Ona ima frajera, ja tampon. Svaka ima svoj izvor mladosti i radosti.

Ciklus & seks

Setismo se zajedno Samante i njenog paničnog straha da je izgubila ciklus. Ipak nas dve smo odrasle uz seriju Seks i Grad. Tada je bilo seksa i u našem gradu. Sada mi sve liči na ekranizovanu indijsku kopiju knjiga Džejn Ostin samo sa zamenjenim ulogama. Jači pol stidljivo miriše jorgovane, dok slabiji samo što ne osedla ata i uspne uspavanu lepoticu pred sebe u sedlo.

Da se vratim na moju dokazanu teoriju da „seks prodaje“

Kada se izašla najava za „I tek tako“ dugo očekivani nastavak „Seks i grad“ niko nije disao. Međutim već na pola su svi samo udosađeno zevnuli. Molim vas, ne pitajte me da li izraz „udosađeno“ postoji, ali evo od danas ga koristim. Nisam imala bolji za onaj moj entuzijastični hajp koji se pretvorio u jedan umorni zev na kraju svake epizode. Psovala sam celu produkciju i ekipu, a ponajviše Kim Katral (Samantu) koja je stavila nepomirljive razlike ispred očekivanja i radovanja cele planete! „Pobogu ženo saberi se“, izgovarala sam celu sezonu! Da sam imala mail njenog agenta i njemu bih pisala. Da toliko sam bila očajna. Ni Kerini stajlinzi, ni Mirandina mlaka lezbejska veza, ponajmanje kulturno operisana Stepfordska ženica Šarlot nisu uspele da me niti jednom nasmeju. Jednostavno gledati sav taj obabljeni grad bez trunke kvalitetnog orgazma, oduzimao mi je vreme. A pre svega NADU!

I potpuno bi nerazumno bilo, da kada pređemo pedesetu dođe do gašenja tog najvatrenijeg životnog žara. Previše godina sam okružena najrazličitijim ljudima u ovom gradu i provereno znam, dakle tvrdim da svi vole jednu stvar, a to je SEKS. Ne, to ne prestaje ni posle pedesete ni posle šezdesete. Jednostavno ljudi se seksaju dok žive. I kako se onda tek tako desi, da jedna jedina karika sa normalnim životom otkaže poslušnost i zamalo nas ubedi da možemo i bez frivolnog, eksplicitnog i diskretno obožavanog orgazma?

Evo, ja ću vam reći NE MOŽEMO i pre svega nećemo.

Seks leči sve

Da li je vreća novca ili uporni mejlovi moje malenkosti (ovo malo teže) doprinelo tome da se slavna gutačica muškaraca na HBO platformi vrati? Ne znam. Ali me ta informacija obasjala kao sunce! Možda se ponovo sve zavrti u pravom smeru, možda se opet napravi balans i u mom gradu. Jer, cenim da ovo šta se dešava ispred mojih očiju svakako vodi potpunoj degradaciji jedne od najbitnijih stvari na svetu, a to svakako nisu cipele.

Sve moje nade u spas polažem u Sam, jer znam da će ko god se u novoj sezoni bude vozio na njenom rolerkosteru usrećiti žensku populaciju!

I dok iščekujemo sledeći ciklus (ne moj već serije) savetujem da se posvetite strastima i poljupcima za nijansu više nego mobilnim telefonima. Štipnite i stisnite to vaše voljeno biće. Jer, verujte, osim što prodaje, seks i leči!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori