Pronašli smo proizvode koji pružaju superiornu zaštitu od sunca po meri vaše kože 
Pronašli smo proizvode koji pružaju superiornu zaštitu od sunca po meri vaše kože 

Pronašli smo proizvode koji pružaju superiornu zaštitu od sunca po meri vaše kože 

Zahvaljujući kampanjama o važnosti zaštite na suncu izraz UV zaštita danas je postao redovna tema ženskih razgovora, a preparati sa visokim SPF neizostavni deo našeg spiska za kupovinu posebno kada se spremamo za letovanje – ili se bar nadamo da je tako! 

Međutim, mnogi od nas zapravo nisu sigurni kako to sunce (koje volimo, obožavamo, koje nas čini raspoloženijim) može da bude i naš neprijatelj. Tačnije, pominjemo UV zračenje, ali većina nas nije baš sigirna kako UV zraci ostvaruju negativne efekte na našu kožu, pa i celokupno zdravlje. Zato smo rešili da sa vama podelimo neke činjenice koje će to razjasniti. U odnosu na to daćemo vam i savet kako da izaberete one preparate koji će vašoj koži pružiti najefikasniju zaštitu. 

Sve što treba da znate o UV zračenju

Sunčeva svetlost se sastoji od spektra zraka vidljive svetlosti, ultraljubičaste (obično poznate kao UV) i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost čini oko 50% spektra sunčeve svetlosti i to je jedini deo svetlosti koji može da detektuje ljudsko oko. Deo ovog vidljivog spektra ima posebno visok nivo energije i poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije to jest plava svetlost (HEVIS High Energy Visible Light).

Ultraljubičasto svetlo je nevidljivo za ljudsko oko, a ovaj spektar čine UVA, UVB i UVC zraci. UVC zraci imaju najkraću talasnu dužinu, blokirani su Zemljinom atmosferom i ne dopiru do nas i naše kože. Ali, UVB i UVA zraci, kao i plava svetlost, ukoliko se ne zaštitimo na adekvatan način, mogu izazvati različite negativne posledice po naše opšte zdravlje i lepotu i zdravlje naše kože. 

  • UVB zraci, koji ne prodiru duboko u kožu, odgovorni su za nastanak opekotina od sunca. Takođe, zbog toga što se direktno apsorbuju u ćelijskom DNK mogu dovesti do ekstremnih posledica poput raka kože.
  • UVA zraci, sa druge strane, prodiru u dublje slojeve kože, a utiču na prevremeno starenje kože I pojavu alergija na sunce i hiperpigmentacija. Ovi procesi ustvari su posledica dejstva UVA zraka na stimulaciju proizvodnje slobodnih radikala, nastanak oksidativnog stresa i oštećenje DNK. 
  • HEVIS svetlost, takođe prodire u dublje slojeve kože i utiče na nastanak slobodnih radikala koji izazivaju oksidativni stres. Posledica dejstva ove svetlosti je razgradnja kolagena i elastina koji koži daju punoću i mladalački izgled i pojava hiperpigmentacija.

Kako se zašititi?

Sada kada sve ovo znamo, jasno je da smo možda po neku “lekciju” o zaštiti od sunca i propustili  – za efikasnu i pouzdanu zaštitu od sunca potrebni su nam preparati koji pružaju više od UV zaštite. A to je upravo prednost Eucerin® preparata za zaštitu od suncaPreparati iz ove linije zasnovani su na naprednoj spektralnoj tehnologiji koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu, sa likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i HEVIS, i gliciretinskom kiselinom, koja štiti i obnavlja DNK. 

Zašto i ovog leta biramo Eucerin® preparate za zaštitu od sunca?

Zahvaljujući ciljano odabranim aktivnim sastojcima, formulacije Eucerin® preparata za zaštitu od sunca prilagođene su individualnim potrebama vaše kože i zadovoljavaju njene dnevne potrebe za negom i zaštitom. Važno je samo da izaberete onaj koji odgovara baš vašoj koži, nanosite ga redovno, ujutro i po potrebi u toku dana ako na suncu ostajete duže. 

eucerin
  • Ukoliko vam je važno da preparat za zaštitu kože lica istovremeno pruža i hidrataciju vaš izbor je Eucerin® Hydro Protect Ultragani fluid za zaštitu od sunca SPF50+. Ovaj ultralagani fluid odgovara svim tipovima kože, čak i osetljivoj. Lako se nanosi, brzo upija i ne ostavlja masne tragove, a jedinstven je po tome što pored visokoefikasne zaštite od sunca povećava hidrataciju kože do 25%.
  • Vidite borbu protiv hiperpigmentacija? Uz redovnu upotrebu Eucerin® Pigment Control Fluida za zaštitu od sunca SPF 50+, vaša koža biće pouzdano zaštićena od negativnih efekata sunčevog zračenja, uključujući fotostarenje. Hipepigmentacije će biti sve manje vidljive, a opasnost da se vrate ili pojave nove, manja. 
  • Za masnu kožu idealan izbor je preparat koji ima laganu teksturu i sadrži sebum regulatornu tehnologiju. Eucerin® Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+, zaštitiće vašu kožu od negativnih efekata sunca i istovremeno učiniti da izgleda matirano i baršunasto, bez neželjenog sjaja. 

Mislimo da sada imate sasvim dovoljno za kompletiranje spiska za kupovinu?

Za kraj možemo još da napomenemo i da znamo da, čak i oni među vama koji redovno koriste visoku SPF zaštitu za sunce za lice, često zaboravljaju da namažu preparate za zaštitu za telo jer im smetaju masni tragovi koji ostaju na koži, oštećujući odeću i doprinose lepljenju peska na plaži. 

Ovaj problem rešava Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+. Inovativna Dry-Touch formulacija Eucerin® Dry Touch Gel-krema za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ u teksturi koja se lako nanosi kombinuje pažljivo odabrane matirajuće pigmente. Zahvaljujući tome samo par trenutaka nakon nanošenja koža je suva na dodir, baršunasta i zaštićena. 

eucerin
Učitati još
Zatvori