„One Day“ je jedna od najgledanijih serija na Netflixu – sada njen autor ima novu knjigu
„One Day“ je jedna od najgledanijih serija na Netflixu – sada njen autor ima novu knjigu

„One Day“ je jedna od najgledanijih serija na Netflixu – sada njen autor ima novu knjigu

One Day jedna je od najgledanijih serija na Netflixu – a pojavila se pre nepuna tri meseca. Ova netipična romantična priča prati Emmu i Dextera, poznanike sa koledža koji se u narednim godinama i u različitim životnim fazama uvek sreću istog dana, 15. jula. 

Osećanja koja imaju jedno prema drugome su katkad platonska, katkad stvarna i intenzivna. Međutim, tajming nije na njihovoj strani. Od kasnih osamdesetih do dvehiljaditih godina, oni se sreću u raznim momentima i etapama svojih života. Ambika Mod, glumica koju smo zapazili u seriji This Is Going to Hurt, tumači Emmu. Dextera tumači glumac Leo Woodall koji je upravo ovom ulogom zavredio titulu ultimativnog crusha.

one day serija
one day / profimedia

David Nicholls

Popularnost ove serije značilo je i to da se istoimena knjiga Davida Nichollsa velikom brzinom vratila na bestseller police svetskih knjižara. Knjiga One Day originalno se pojavila u junu 2009. godine. Do danas, prodato je više od 6 miliona kopija ove knjige širom sveta. Knjiga je, takođe, prevedena na čak 40 jezika.

Njen pisac, David Nicholls, autor je i knjiga Starter For Ten i Us – koja je pretočena u mini-seriju, kreiranu od strane kanala BBC One. Sada je pisac objavio novu knjigu pod naslovom You Are Here.

You Are Here

You Are Here novi je roman britanskog pisca. Kao i u prethodnim romanima, David Nicholls je u fokus priče postavio muškarca i ženu, čiji privatni (i neretko usamljeni) životi se prepliću. Marnie živi u Londonu i dani joj prolaze u poslu i vraćanju u prazan dom. Michael se nosi sa odlaskom supruge i usamljenost leči dugim šetnjama. Kada se njihov zajednički prijatelj doseti da ih spoji, Marnie i Michael započinju prijateljstvo. Šta će njihove, sada zajedničke, šetnje doneti?

To je pitanje na koje ćemo tražiti odgovor u novom romanu. You Are Here deluje kao idealno comfort štivo – i ne možemo da se (već) ne nadamo da će i ono postati film ili serija.

Foto: Profimedia / Book-Ish / Instagram (@davidnichollswriter / @netflixuk)

Učitati još
Zatvori