Serija „One Day“ stigla je na Netflix: Romantična priča novo je bingeworthy televizijsko štivo
Serija „One Day“ stigla je na Netflix: Romantična priča novo je bingeworthy televizijsko štivo

Serija „One Day“ stigla je na Netflix: Romantična priča novo je bingeworthy televizijsko štivo

Dugo smo čekali seriju One Day koja je danas (konačno) stigla na Netflix. Nakon što je prema istoimenoj knjizi snimljen film 2011. godine, obradovala nas je vest i o televizijskom formatu ove priče. Ovaj book-turned-movie-turned-series trend nije ništa novo. Mnoge platforme opredeljuju se za to da već voljeni sadržaj produže ili dublje istraže. Idealan primer za to je hit serija Normal People platforme HBO koja je proslavila glumce Daisy Edgar Jones i Paula Mescala.

Right person, wrong time?

One Day nije tipična romantična priča. Njeni protagonisti, Dexter i Emma su poznanici sa koledža koji se u narednih dvadeset godina sreću uvek na isti dan, 15. jula. Svake godine, 15. jul je drugačiji, baš kao i njihov odnos. Ipak, njihovi putevi se uporno ukrštaju.

Osećanja koja imaju jedno prema drugome su katkad platonska, katkad stvarna i intenzivna. Međutim, tajming nije na njihovoj strani. Od kasnih osamdesetih do dvehiljaditih godina, oni se sreću u raznim momentima i etapama svojih života. Dextera tumači glumac Leo Woodall koji se proslavio ulogom Jacka u drugoj sezoni mega-popularne serije The White Lotus. Ambika Mod, glumica koju smo zapazili u seriji This Is Going to Hurt, tumači Emmu. U ostalim ulogama gledamo, između ostalog i Eleanor Tomlinson, Essie Davis i Tima McInnernya.

U filmskoj verziji u ulozi Dextera gledali smo Jima Sturgessa, dok je Emmu igrala Anne Hathaway, koja je nedavno sa Annom Wintour izašla na binu na kraju brodvejske predstave The Devil Wears Prada i oduševila fanove. Film je u momentu izlaska naišao na pomešane recenzije. Kritike su pre svega bile upućene Anne Hathaway, američkoj glumici koja je u filmu One Day tumačila Britanku. Ipak, mnoge fanove obradovala je vest o televizijskoj verziji dela One Day. Dug period prikazan u knjizi je, smatraju, zaslužio i duži format od tipičnog filmskog.

One Day je izuzetna priča o prijateljstvu, ljubavi, pronalaženju sebe i očekivanjima drugih. Ona savršeno prikazuje i odrastanje i pritisak koji osećamo kada nakon koledža gradimo život i karijeru. Svih 14 epizoda je na Netflixu dostupno odmah, te nas raduje i činjenica da smo pronašli novo bingeworthy televizijsko štivo.

Učitati još
Zatvori