Od Rumija do Hodorovskog: Knjige o ljubavi koje želimo u kućnoj biblioteci
Od Rumija do Hodorovskog: Knjige o ljubavi koje želimo u kućnoj biblioteci

Od Rumija do Hodorovskog: Knjige o ljubavi
koje želimo u kućnoj biblioteci

Iako je Dan zaljubljenih iza nas, ceo mesec februar je posvećen ljubavi. Stoga, ne prestajemo da pronalazimo one sadržaje koji će nam ljubavnom tematikom oplemeniti svakodnevicu. Nakon brojnih beauty&care i modnih trendova koji ponosno ističu simbole ljubavi, neodoljive dekoracije, gastro ponuda i putovanja, mesec ljubavi posvećujemo i pisanoj reči. Čitanje donosi posebnu vrstu zadovoljstva, zbog čega za mnoge predstavlja omiljenu aktivnost i pasionirani hobi. Knjige su neretko naš prozor u imaginarne svetove, kroz koje učimo, zabavljamo se, širimo krug interesovanja i postajemo elokventniji. Nakon ljubavnih romana koje smo izdvojili i među kojima su posebno mesto zauzeli klasici, rešili smo da našu mantru we like to read – especially about love proširimo i drugim naslovima autora koji zavređuju pažnju. Od mudrih Rumijevih misli i priča, preko jedinstvenog Hodorovskog, do Kvinsija Džounsa. Nekada su i jedan pročitan stih ili mudra misao dovoljni da nam ulepšaju dan. Baš zbog toga, odbrali smo ove naslove.

Ljubavne pesme, Rumi

Univerzalna poruka ljubavi i lakoća sa kojom ju je Rumi prenosio prošle su svaki test vremena i prostora. Zato ga i danas, posle toliko vekova čitamo i prevodimo, praveći mala hodočašća sa svakom pesmom. Knjiga Ljubavne pesme koju je uredio Dipak Čopra, donosi stranice koje će vas nadahnuti.

Rumijeva knijga – 105 priča i basni

Tokom više od osamsto godina, ogroman broj ljudi odabrao je Rumija kao duhovnog učitelja čija blistava rečenica zajedno sa dirljivošću iskrenih emocija čini izvor utehe i saveta. Rumijeva knjiga sastoji se iz 105 priča i basni izabranih iz njegovog najznačajnijeg dela, Masnavija.

365 zrna ljubavi, Alehandro Hodorovski

Otvorite knjigu 365 zrna ljubavi i prepustite se mudrim rečima Alehandra Hodorovskog. Ovaj priznati pesnik, književnik, filozof, filmski i pozorišni režiser i scenarista modernog stripa napisao je malu knjigu posvećenu ljubavi, odnosno mislima, osećanjima i porukama koje su nastale nadahnute ljubavlju. Osmišljena tako da vas tokom 365 dana u godini prati i po jedna lepa misao o ljubavi, ova knjiga je nešto što bi trebalo imati u kućnoj biblioteci. Pored ljubavi, postoji i izdanje 365 zrna mudrosti, pa zajedno, pomenuta dva izdanja čine savršen komplet.

12 nota o životu i kreativnosti, Kvinsi Džouns

Mudrost i razmišljanja o kreativnosti i životu jednog od najomiljenijih svetskih muzičara, producenata i mentora, Kvinsija Džounsa. 12 nota o životu i kreativnosti je vodič za samorazvoj, koji će potvrditi da je kreativnost poziv na koji se može i treba odgovoriti, bez obzira na vaše godine i iskustvo.

Učitati još
Zatvori