Dan zaljubljenih u OVO bistrou i Jet Setu donosi novu poslasticu i love evening koji ne smete propustiti
Dan zaljubljenih u OVO bistrou i Jet Setu donosi novu poslasticu i love evening koji ne smete propustiti

Dan zaljubljenih u OVO bistrou i Jet Setu donosi novu poslasticu i love evening koji ne smete propustiti

U ušuškanom dvorištancetu Doma Jevrema Grujića smestio se OVO bistro koji je zvanično otvoren sredinom jula o čemu smo pisali. Nekoliko meseci kasnije, nadomak OVO bistroa otvorio se Jet Set, mesto za večernji izlazak atipičnog koncepta na mestu gde je svojevremeno bio smešten prvi noćni klub na Balkanu – Diskoteka kog Laze. Mesto je, inače, inspirisano noćnim životom Pariza tokom 20-tih godina prošlog veka, kada su u tom gradu živeli Coco Chanel i Igor Stravinsky [ nešto kasnije ćemo pojasniti zašto su baš njih dvoje važni za ovu priču ] , Claude Monet, Zelda Fitzgerald i mnogi drugi. Dan zaljubljenih se bliži, saznajemo šta spaja ova dva mesta i zašto se baš ona nalaze na Journal љубав mapi.

First stop, OVO bistro

Povodom Dana zaljubljenih, OVO bistro u Svetogorskoj ulici 17, pripremio je specijalnu poslasticu – OVO čokoladni kolač, koji će biti na meniju samo 14. februara. Srce od čokoladnog biskvita sa musom od bele čokolade šef kuhinje servira sa višnjama, cimetom i nanom, okruženo šećernom vatom i preporučuje da se desert jede rukama. Ovu poslasticu možete poručiti od 12:00, a za posebnu atmosferu u bistrou tokom celog dana će se pobrinuti tim.

Nakon OVO bistroa, prelazimo u Jet Set

Koktel meni Jet Seta od samog kreiranja predstavljao je omaž Coco Chanel i Igoru Stravinsky, nekada poznatom pariskom paru. Grimizno-crveni koktel sa činom koji nosi simboličan naziv Coco, inspirisan Coco Chanel i čuvenim mirisom Chanel 5, spravi je hit prve sezone bara „Paris!Paris!“. Najbolje je upariti ga sa Stravinski koktelom, s obzirom da je Coco ušivala dugmad Stravinskom pred njegove velike nastupe. Dok je Coco na bazi džina, Stravinski donosi francuski twist uz Dry Martini sa dodatkom kalvadosa i soka od breze. 

Pored ovog koktel para, aktuelnog i 14. Februara, i svakog drugog dana u mesecu, Jet Set će stvoriti posebno romantičnu atmosferu na Dan zaljubljenih. Nastupaće muzičar iz Tel Aviva Dima Midborn (učesnik grupa On-the-Go i Tesla Boy). One će pripremiti različite ljubavne pesme različitih epoha i na različitim jezicima. Love evening počinje u 20 časova. Takođe, tim je pripremio set kartica sa romantičnim pitanjima, pomoću kojih možete započeti zanimljiv razgovor sa nepoznatim ljudima. Ili se još bolje upoznati sa ljudima sa kojima ćete doći.

Foto: Instagram @jetset.belgrade, @ovobistro

Učitati još
Zatvori