Feel-good romani koje biramo uoči praznika
Feel-good romani koje biramo uoči praznika

Feel-good romani koje biramo uoči praznika

Decembar je ispunjen posebnim prazničnim notama, a sledstveno tome i naša svakodnevica protiče ujednačenim ritmom. Osim muzičkih lista i filmova koji su tradicionalno ispunjeni božićnom tematikom, biramo i feel-good knjige – čiji sadržaj na pravi način upotpunjuje predstojeće zimske dane i pretvara ih u zabavnu, dirljivu i nezaboravnu avanturu.

Klub usamljenih – Beka Friman

Književni debi američke autorke Beke Friman, The Christmas Orphans Club, nalazi se na bestseller listama prestižnih časopisa i book portala. U susret predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima u izdanju Vulkan izdavaštva stigao je srpski prevod ovog romana pod nazivom Klub usamljenih. U fokusu se nalaze nerazdvojni prijatelji, Hana i Fin. Nepovoljne porodične okolnosti ih spajaju tokom studentskih dana te oni razvijaju tradiciju zajedničkog proslavljanja Božića.

Nekoliko godina kasnije, kada otpočnu novi život u Njujorku, njima se spontano pridružuju Prija i Teo, čime se upotpunjuje jedna nesvakidašnja grupa i pronalazi osećaj pripadanja za kojim su oduvek svi žudeli. Međutim, naizgledan sklad prekida Finova selidba u Los Anđeles i postavlja se pitanje – da li će ovo biti poslednji Božić koji proslavljaju zajedno?!

@vulkanizdavaštvo

Šekspir u Parizu – Lorenca Đentile

Ukoliko ste zaljubljenici u Pariz i inspirativne ženske junakinje – kao idealan  izbor za ove hladne dane stigao je roman italijanske autorke Lorence Đentile –  Šekspir u Parizu. U fokusu priče je tridesetogodišnja Oliva koja svojom besprekornom pojavom skriva unutrašnje nemire i nepremostivu prazninu. Kada joj ekcentrična tetka Vivijen pošalje kartu za Pariz, Oliva spontano i bez mnogo razmišljanja kreće na put.

Čim kroči niz zavodljive i živopisne pariske ulice Oliva otkriva jedan sasvim novi svet koji će je inspirisati i, u potpunosti promeniti njenu ličnost. Dok naposletku uviđamo da je kraj jednog životnog poglavlja ujedno početak novog – što zapravo sugeriše i epilog knjige Šekspir u Parizu.

@vulkanizdavaštvo

Foto: Instagram @anotherstudio.dk; Vulkan izdavaštvo @vulkani.rs

Učitati još
Zatvori