Vichy: Ove praznične sezone, negovana koža je najdragoceniji poklon
Vichy: Ove praznične sezone, negovana koža je najdragoceniji poklon

Vichy: Ove praznične sezone, negovana
koža je najdragoceniji poklon

Sa dolaskom hladnijih dana, naglasak sa zaštite kože od sunca neretko se (ne)svesno prebacuje na zaštitu od hladnoće. SPF faktor zamenjuje se kremama bogatije formule koje kožu lica štite od negativnog uticaja vetra, usled kog ona teži da izgubi svoju hidrataciju i elastičnost. Ipak, obe stavke su od ključnog značaja tokom cele godine, pa tako i u zimskom periodu. Zato ove praznične sezone biramo da spojimo lepo i korisno, a svoje bližnje edukujemo o pravilnoj skincare rutini i važnosti UV zaštite u svako doba godine.

Upravo u tome pomoći će nam Vichy promo paketi kao savršeni gift guide koji je moguće je pronaći u apotekama. U sebi sadrže jednu od svojih best-seller krema (50ml) po 20 odsto sniženoj ceni uz dodatni poklon Vichy Capital Soleil UV Age Daily SPF 50+ dnevni fluid (15ml).

Skincare zapovesti: Koliko koraka je zaista neophodno?

Za postizanje svežijeg izgleda kože postoji redosled čije praćenje dovodi do optimalnih rezultata. Rutinu je neophodno započeti upotrebom proizvoda za čišćenje lica. Za ovo je potrebna mala količina proizvoda koji će, uz blagu masažu lica, otkloniti sve nečistoće sa lica. Naredni korak je hranljivi tonik, a nakon njega serum i po želji krema za predeo oko očiju. Poslednja tri koraka predstavljaju hidratantna krema za lice, ulje koje se lako upija i, naposletku, krema sa zaštitnim faktorom.

Naravno, detaljniju rutinu moguće je svesti na manji broj proizvoda. Dermatolozi savetuju da, pored umivanja, upotreba svega dva koja su od ključnog značaja predstavlja odličnu bazu za blistavu kožu. To su krema prilagođena vašem tipu kože i krema sa zaštitnim faktorom.

Zdravlje je bitno započnite sa svojom kožom

Koža lica i tela svakodnevno je izložena UV zracima i zagađenju. Ova dva činioca odgovorna su za više od 80 odsto znakova starenja. Međutim, malo ljudi upoznato je sa činjenicom da postoje dve vrste UV zraka koje dolaze do zemlje – UVB i UVA. Drugi tip prisutan je tokom cele godine, čak i zimi i tokom oblačnih dana. Starenje kože izazvano UV zračenjem dodatno se ubrzava kada se kombinuje sa zagađenjem, a fenomen foto-zagađenja dovodi do foto-starenja. 

Upravo tada na scenu stupa Vichy dnevni fluid koji u sebi sadrži SPF 50 plus. Fluid u travel size veličini deo je svake praznične promo kutije i čini jednu trećinu full size proizvoda, što ga čini idealnim za torbu ili neseser. Istraživanje je pokazalo da smanjuje prisustvo tamnih fleka za 27 odsto, a da sa druge strane koža izgleda punije za čak 78 odsto. Međutim, fluid predstavlja tek drugi korak u adekvatnoj skincare rutini. Pre njega, nanosi se krema. 

Četiri protokola prilagođena svakom tipu kože

01. Za sve tipove kože

Vichy linija sadrži proizvode koji će odgovarati svakoj koži, bez obzira na životnu dob. Prvi protokol koji sadrži Vichy Minéral 89 kremu za intenzivnu hidrataciju namenjen je čak i osetljivoj koži i sa njim sigurno nećete pogrešiti. Krema obezbeđuje intenzivnu hidrataciju tokom 72 časa, a u sebi sadrži čistu hijaluronsku kiselinu, minerale, skvalan kao i vitamine (B3, E). Kremu i serum iz ove linije već smo isprobali, i nakon tri nedelje korišćenja zaključak je jasan – oni su Journal approved

02. Za normalnu i mešovitu kožu

Drugi i treći protokol usmereni su protiv pojave bora. Prvi od njih, u čijem fokusu je Vichy Liftactiv Supreme dnevna krema za korekciju bora i čvrstine kože, namenjen je ženama sa normalnom, ali i mešovitom kožom. Poput Minéral 89 kreme, ona takođe sadrži vulkansku vodu Vichy koja potiče iz vulkana francuske pokrajine Overnj i koja je obogađena sa čak 15 minerala.

03. Za kožu sklonu borama i hiperpigmentaciji

Sa druge strane, Vichy Liftactiv Collagen Specialist dnevna nega namenjena je onima koji primećuju gubitak kolagena u koži. Doslednom upotrebom, ona dovodi do preoblikovanja kontura lica. Takođe, ona primetno poboljšava tonus kože, vraća joj elastičnost i ujednačava ten. Nova formula, u poređenju sa prethodnom, sada sadrži tri puta više prokolagenskih peptida za tri puta veći nivo kolagena u koži.

04. Za suvu i zrelu kožu

Iako postoje paketi za perimenopauzu, odnosno za one koji primećuju prve znakove menopauze, nova Vichy Neovadiol hranljiva dnevna krema namenjena je za zrelu kožu u postmenopauzi. U ovom razdoblju, koža usled hormonalnih promena smanjuje proizvodnju lipida čime se povećava njena suvoća. Zahvaljujući sastojcima kao što su ekstrakt semena sene, vitamin B3, kao i omega kiseline (3, 6, 9), ovaj gubitak se nadoknađuje. Drugim rečima, dolazi do vidljive aktivacije dinamičnosti mehanizama protiv starenja kože.

Umesto zaključka – još malo saveta

Pronalaženje proizvoda koji će vam odgovarati deo su slagalice koja će omogućiti da se osećate lepše u svojoj koži, kao i da ona prodiše. Ipak, ona je najveći organ na ljudskom telu koji, kako se kaže, sve pamti. Stoga zaslužuje posebnu negu i pažnju, a edukovanje o malim koracima koje možemo da uvrstimo u svoju svakodnevnicu doprineće njenom poboljšanju i očuvanju.

Dakle, jedno je sigurno – ove praznične sezone, negovana koža je najdragoceniji poklon. Vichy promotivni paketi dostupni su u apotekama, a u sebi sadrže jednu od svojih best-seller krema veličine 50ml po 20 odsto sniženoj ceni, uz dodatni poklon Capital Soleil UV Age Daily SPF 50+ dnevni fluid veličine 15ml.

Foto: Jelena Branković

Učitati još
Zatvori