Treća sezona serije Euphoria
Treća sezona serije Euphoria

Treća sezona serije Euphoria

Treća sezona serije Euphoria stiže u 2023. godini na platformu HBO i donosimo nove informacije koje za sada znamo. Pisali smo već o tome kako Barbie Ferreira napušta seriju Euforija. To su bile prilično loše vesti da započnu stvarnu euforiju pred novu sezonu. Ovog puta imamo nove informacije i prilično su ohrabrujuće, sadrže i nekoliko spoilera što moramo naglasiti za one kojima gledanje serije Euphoria može značajno izmeniti. Ali mi ne možemo da izdržimo. Da li možete da pretpostavite o čemu je reč?

Treća sezona serije Euphoria – ko je tu?

Važno je da znamo šta donosi Euphoria treća sezona- osnovna ekipa i dalje ostaje tu. Zendaya neće menjati tim koji pobeđuje. Tim se okupio u decembru na Euphoria eventu u Paramount Theatre u Los Anđelesu. Zendaya kao Rue Bennett, Hunter Schafer u ulozi njene najbolje drugarice Jules, Sydney Sweeney kao nežna Cassie i Maude Apatow u ulozi njene sestre Lexi slikale su se na događaju i njihovi autfiti su otkrili klasiku ali i nove trendove. Christian Louboutin štikle i blejzeri, uniforma ali i nežni i romantični stil, kao i dvodelni pokušaj da uz takozvane „vlažne“ haljine zaboravimo asocijacije na isključivo Kim Kardašijan.

 

Od stare ekipe tu su zasigurno i Jacob Elordi (Nate), Alexa Demie (Maddy), Algee Smith (Chris), Colman Domingo (Ali) i  Dominic Fike (Elliot). Kao što smo najavili, nedostajaće nam Kat (Barbie Fereira) koja je seriju napustila zbog navodnog neslaganja sa autorima.

Treća sezona serije Euphoria – kada i šta?

Ako ćemo pratiti najgledanije HBO premijere – možemo očekivati početak treće sezona u februaru 2023.

Da rekapituliramo osnovna pitanja koja nam je ostavila druga sezona nerazrešena. Nate je prijavio policiji oca, Cal je u bekstvu i ne znamo da li će se vratiti – ali šta je sa izgubljenim bratom? Da li je to novi muški lik koga čekamo? Cassie i Maddy su se posvađale u epskom maniru. Nismo sigurni da možemo očekivati njihovo novo drugarstvo.

Kat fali – da li to znači da nam dolaze i nove drugarice kako bi klan bio potpun? Sigurni smo da će Rue oprostiti Jules intervenciju koja je uključivala i odrasle. Ali da li će nastaviti da se druže kao pre, možemo li očekivati ljubavnu priču. I najvažnije – da li je Fez uopšte živ? On je fenomenalan karakter koji je puni potencijal iskoristio u drugoj sezoni i zaista bi bilo loše da nestane.

 

Pred treću sezonu – trailer, spoilers i šta još

Iz najava koje je Colman Domingo imao u medijima, svaki od karaktera razvijaće se u ovoj sezoni. Možemo da očekujemo i potpuno novi stil režije – kao što je to bio intermeco između sezone 1 i 2. Čeka nas puno obrta prema rečima Dominga koji je razgovor sa kreatorom serije Sem Levinsonom prepričao uz buđenje još veće radoznalosti. Teme kao što su seksualnost, body image, daddy issues, zavisnost od droge, toksične veze – ostaju i dalje aktuelne ali će se razvijati na još kompleksniji način.

Žanrovski – Euphoria ostaje na granici magičnog realizma i crnohumorne komedije ali to i dalje daje velikog prostora rediteljima i nadamo se – još interesantnijem soundtracku. Levinson se u narednom serijalu neće oslanjati na slavu prethodnih sezona, a da podsetimo prema časopisu Variety, osim što je Euphorija najgledanija serija posle Game of Thrones – najtvitovanija je serija bez premca.

 

Očekuje nas zaista neizmerno zanimljiva sezona, ali i nastavak kultne serije Succession, i budući da se druga sezona serije The White Lotus nedavno završila, HBO zaista ima šta da ponudi gledaocima sa istančanim modnim i filmskim ukusom.

 

 

Foto: Instagram, IMDb

Učitati još
Zatvori