Volimo gifove serije The White Lotus
Volimo gifove serije The White Lotus

Volimo gifove serije The White Lotus

Dok druga sezona hit serije Beli lotos (The White Lotus) ulazi u finale i dok grozničavo pratimo ko je ubica a ko su ubijeni – volimo gifove sa omiljenim scenama. HBO Max nas emitovanjem jedne po jedne epizode ponovo uči strpljenju, pa smo prinuđeni da svoju strast za bindžovanjem zamenimo prepričavanjem fora iz serije kao u doba pre interneta ili beskrajnim twitter tredovima u kojima nam se javljaju najneobičnije ideje raspleta ovog (van)serijskog hita.

Da podsetimo, prva sezona serije koju je kreirao Mike White (Enlighthted, School of Rock) ovenčana je sa čak 13 Emmy nagrada. Druga sezona donela nam je značajno glumačko pojačanje, te se u Sicilijanskoj verziji The White Lotus hotela pojavljuju i indie zvezda Aubrey Plaza (Parks and Recreation) u ekipi dva mlada bračna para koji proslavljaju prvi exit iz uspešnog startup biznisa, Michael Imperioli (The Sopranos, Goodfellas, Jungle Fever…) i genijalni F. Murray Abraham (Amadeus, Scarface, Inside Llewyn Davis, The Grand Budapest Hotel, Homeland) su amerikanci italijanskog porekla koji dolaze da istraže korene, a u ekipi razuzdanih gej seniora su zvezda sa Ostrva – Tom Hollander (Pride & Prejudice, Gosford Park, Harley Quinn…) ali i francuski Bruno Goury iz Emily in Paris o kojoj smo više puta pisali.

 

via GIPHY

 

Jennifer Coolidge – Apsolutna miljenica publike

Od ranijih likova tu je apsolutna miljenica publike – Jennifer Coolidge kao Tanya McQuoid-Hunt, autodestruktivna milijarderka, koja u Taorminu dolazi sa čitavom svitom.

via GIPHY

Posle prve sezone u kojoj je najveći meme potencijal imala Tanya koja nazdravlja, ona svakako ostaje u vrhu bilo da u njoj vidimo Pepu Prase za odrasle ili Moniku Viti srednjeg Zapada.

via GIPHY

 

Naše genijalne prijateljice

U drugoj sezoni autentičnost Mediterana osećamo kroz dve genijalne prijateljice sa juga Italije, legende za koje navijamo da prežive do kraja.

via GIPHY

 

„Volimo gifove hit serije The White Lotus, koja je jedna od najgledanijih serija ove nedelje na HBO platformi.“

Da li  je Aubrey Plaza nova omiljena junakinja?

Beli lotos u drugoj sezoni donosi sve nijanse prevrtanja očima koje Aubrey Plaza uvežbavala decenijama ali zbog i volimo da mrzimo njen lik društveno odgovorne bogatašice koja se u pauzi od negledanja serija bavi osuđivanjem drugih.

via GIPHY

 

The White Lotus frajeri

Poigravanje sa 50 nijanski alfa mužjaka, bilo je posebno inspirativno za gifove pa imamo njujorškog magnata koji voli sve što vole mladi, holivudskog presretača pobeglog od #metoo talasa, starca bez udarca, britanskog Love Island tipa kakve viđamo na izlazu iz Carpe Diema u zoru, ali i lokalnog švalera u vidu šlager pevača s terase hotela. Nikog nisu propustili, pa ni zgodnog pripadnika srednjeg menadžmenta u hotelijerstvu. Sa druge strane, incel reprezentacija je bogatija za jedan prenežni cvetak koji u odnosu na starije generacije deluje kao uteha.

via GIPHY

 

via GIPHY

 

Već su počela licitiranja na kojoj će se egzotičnoj lokaciji snimati treća sezona – možda su to ostrva Indijskog okeana, Bali ili Tajland, a možda nas put odvede u rizorte Meksika, Kube, dekadenciju severne Afrike ili krstarenja Sredozemnim morem. Svakako za četvrtu sezonu očekujemo Dubrovnik, Istru ili Hvar, a zašto ne i Portonovi, Mamulu ili neki još neotkriveni biser Jadrana.

 

Ko bonus delimo ovaj trendi meme Aubrey Plaza koji smo sve doživele lično.

Foto: Giphy, Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori