Concept store – izdvojili smo 7 najboljih u Evropi

Concept store – izdvojili smo
7 najboljih u Evropi

Kada idemo na putovanja, volimo unapred da isplaniramo koje ćemo tačno lokacije da posetimo. Obično se to odnosi na muzeje, galerije i izložbe koje su u tom trenutku aktualne. Postoje brojne stranice na kojima možemo da pronađemo inspiraciju i vidimo šta ćemo da posetimo. Poželjno je otići na specifična mesta koja se svojom ponudom razlikuju od ostalih. Tako možemo da vidimo i kupimo nešto unikatno i lepo. Kada govorimo o specifičnim mestima u Europi, za sve ljubitelje mode, to su zasigurno concept store prodavnice.

Concept store je idealno mesto za sve ljubitelje mode

Reč je o prodavnicama specifičnog koncepta, u zavisnosti od onoga na šta je baziran. Obično je reč o proizvodima poput keramike, nameštaja i svega što nam treba za enterijer ili pak modnih komada. Svi komadi su uglavnom dizajnirani i sa potpisom. Naime, u zavisnosti od toga u kojoj zemlji se nalazite, reč je o mešavini domaćih dizajnera i stranih modnih kuća. Neke od ovih prodavnica ubacile su i dizajnirane knjige i časopise koje možete da kupite. Osim toga, poslednji trend je otvaranje coffee shopa u sklopu prodavnice pa zapravo imate modni i gastro doživljaj na jednom mestu. U nastavku saznajte koje su nama omiljene concept prodavnice u Europi.

Voo store

Voo store je concept store koji sje smešten u popularnoj berlinskoj četvrti Kreuzberg. Naime, to je kvart koji svaki dan živi umetnost i koji je nezaobilazna destinacija svim posetiocima ovog cool grada. Berlin je priča za sebe i možemo zaključiti da je jedan od najzanimljivijih gradova Europe, stoga ovu prodavnicu svakako treba da dodadte na vašu travel listu. U Voo ćete pronaći dizajnirane knjige i časopise, limited kolekcije patika, posebne komade Marnija, Prade, zanimljive komade modne kuće Acne Studios… Prodavnica koja gura koncept new luxury brendova i u kojoj će ljubitelji mode zaista uživati.

Amen store

Amen store nalazi se u Madridu, gradu za koji možemo reći da živi od 0 do 24 časa. Osim neverovatne gastro ponude, ovaj grad može da se pohvali odličnim modnim destinacijama, a nama je posebno zapao za oko upravo Amen. Reč je o prodavnici koja prodaje razne dizajnirane dekorativne ukrase poznatih umetnika. Osim toga, njihova ponuda se bazira na sportskoj luksuznoj odeći i manjim španskim dizajnerima. Ovde će uživati ljubitelji neobičnih i ekstravagantnih dodataka, bilo da je reč o modi ili ipak dekoraciji.

Merci store

Merci store je pariski concept store i na samom ulazu u dvorište objekta dočekaće vas vintage crveni Fiat 500. Merci je zapravo koncept koji prikazuje trendove za enterijer i domaćinstvo. Predmeti se biraju zbog njihove funkcionalnosti, stoga šta god da kupite ovde, biće vam korisno. Radnja je miks ekskluzivnih komada i običnih predmeta umetnika u nastajanju. Bilo da volite luksuz ili želite da kupite unikatan predmet za vaš dom od domaćeg dizajnera, ovo mesto je stvoreno za vas. Vibe prostora je poseban i ovo takođe uvrstite u vašu travel listu Pariza.

Dover Street Market – London

Kultni concept store o kojem istinski ljubitelji mode sigurno znaju sve. Dover Street Market lanac je sa više brendova koji se izvorno nalazi u ulici Dover Street u Mayfairu u Londonu. Ovaj lanac ima prodavnice u New Yorku, Pekingu, Los Angelesu, Singapuru i Tokiju. Ovaj koncept stvorili su Rei Kawakubo iz japanske kuće Comme des Garçons i njen suprug Adrian Joffe. Dover Street Market prodaje modne komade uglavnom iz visokih modnih kuća, ali odabrane estetike koja je u skladu sa odabranim konceptom koji se zasnima na avangardnom pristupu modi u odnosi na ostale modne prodavnice. Možemo da kažemo da je upravo zbog toga ovo raj za sve ljubitelje avangardne i ulične mode.

The Corner

The Corner concept store smestio se u Berlinu. Sofisticirana platforma za izuzetan dizajn u svim njegovim aspektima, prodavnica se etablirala kao mesto otkrića za sve ljubitelje individualnog stila. Concept store je miks dizajniranih modnih komada, nakita, lepote dizajna, umesnosti, knjiga i časopisa. The Corner Berlin  nudi pažljivo uređen izbor najboljih kolekcija za žene i muškarce kao što su  Alexander McQueen, Bottega Veneta, Celine, Christian Louboutin, Dior, Givenchy, Gucci, Manolo Blahnik, Stella McCartney, Saint Laurent, Valentino i mnogi drugi.

10 Como Corso

Concept store koji krasi veliki dvorišni vrt pun biljaka. Prodavnica je podijeljena na spratove u zavisnoti od toga šta želite da posetite. Na prvom spratu nalazi se umetnička galerija i knjižara u kojoj možete da vidite i kupite razne dizajnirane knjige, časopise, crteže i ostalo. Zatim sledi i sprat sa ekskluzivnom odećom i modnim komadima koji su naprosto savršeni. Otvoren je i restoran u sklopu koncepta pa možete napraviti pauzu i ručati u dvorištu zgrade. Mesto koje spaja gastronomiju, umetnost, modu i kulturu i zaista treba posetiti.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori