Ovo je najgledanija serija na Netflixu u protekloj godini: Da li ste iznenađeni?
Ovo je najgledanija serija na Netflixu u protekloj godini: Da li ste iznenađeni?

Ovo je najgledanija serija na Netflixu u protekloj godini: Da li ste iznenađeni?

Naslov koji je zauzeo vrh liste najgledanijih serija na Netflixu u 2023. godini je akciona serija The Night Agent. Ona je u prošloj godini prikupila impozantnih 812 miliona sati gledanja. Da li vas je ovaj podatak iznenadio?

Drugo mesto pripalo je drugoj sezoni serije Ginny i Georgia sa 665 miliona sati pregleda. Prva sezona spomenute serije takođe se našla na ovoj listi –  tačnije na devetom mestu sa 302 miliona odgledanih sati. Zanimljivo, ovaj naslov nije privukao toliko veliku pažnju kod domaće publike. Listu TOP 3 najgledanijih naslova u godini za nama zatvara prva sezona korejske serije The Glory.

Pre nego se pozabavimo najgledanijim naslovom, istaknimo i kako su svoje mesto na listi najgledanijih našle i serije Wednesday, Queen Charlotte: A Bridgerton Story, You, La Reina del Sur, Outer Banks i FUBER.

The Night Agent ©Netflix/Courtesy Everett Collection

The Night Agent

Serija The Night Agent prati Petera Sutherlanda, FBI agenta nižeg ranga koji radi u podrumu Bele kuće. On ima prilično jasan zadatak – mora da pazi na telefon koji nikada ne zvoni. No, kada jednom zazvoni, to ga uvlači u opasnu zaveru koja ga vodi sve do Ovalne sobe.

Temeljena je na istoimenom romanu Matthewa Quirka, a može se pohvaliti kako je postala treća najgledanija debitantska serija na Netflixu u prva četiri dana prikazivanja. To joj je osiguralo i ekspresnu obnovu za drugu sezonu. Trenutno nije poznato kada bi se mogla pojaviti na malim ekranima.

Neočekivani pobednik

Zašto je nas je iznenadilo što se The Night Agent našao na prvom mestu lestvice? Reč je o seriji koja za sobom nije ostavila velik trag, odnosno nije se našla na listama kako najboljih, tako ni najgorih naslova godine. Prikupila je mahom pozitivne komentare kako kritike, tako i publike, no nije prouzrokovala ovacije.

Ipak, statistike pokazuju kako je reč o naslovu koji je svojom radnjom uspešno privukao veliki broj gledalaca. No ono što je i najvažnije – uspeo je da ih privuče da nastave gledanje. Ako ste i vi među onima koji su već pogledali ovaj naslov, a ljubitelj ste detektivskih serija, ne propustite priliku da pogledate i seriju Dear Child.

Foto: Instagram @netflix/ Profimedia ©Netflix/Courtesy Everett Collection
Preuzeto: journal.hr

Učitati još
Zatvori