Ukoliko vam se dopala serija „Dead Boy Detectives“, preporučujemo slična ostvarenja
Ukoliko vam se dopala serija „Dead Boy Detectives“, preporučujemo slična ostvarenja

Ukoliko vam se dopala serija „Dead Boy Detectives“, preporučujemo slična ostvarenja

Nedavno je na streaming platformi Netflix premijerno prikazana nova serija. U pitanju je teen ostvarenje, Dead Boy Detectives, koje vešto spaja detektivsku priču, misteriju i natprirodne elemente. Ubrzo nakon premijere, ovaj novitet prikupio je uglavnom pozitivne kritike, dok gledaoci već nestrpljivo iščekuju vesti o eventualnom nastavku.

U središtu radnje nalaze se Edwin Paine i Charles Rowland i oni nisu tipični tinejdžeri. Jedan je preminuo 1916. godine, drugi gotovo šezdeset godina kasnije – a obojicu spaja prijateljstvo i lov na različite duhove, veštice i demone.  Uz pomoć Crystal i njene prijateljice Nike, Edwin i Charles vode uspešnu detektivsku agenciju, dok zajednički slučajevi, iz epizodu u epizodu, postaju sve riskantniji i složeniji.

Ukoliko ste oduševljeno odgledali sve epizode prve sezone,  preporučujemo da na must-watch listu dodate i ove naslove.

From

U malom i ruralnom američkom gradu dešavaju se brojne neobjašnjive misterije. Ukoliko putnici kojim slučajem skrenu u pravcu ovog  grada, sigurno je da više nikada iz njega ne mogu izaći. Tako i članovi četvoročlane porodice Matthews završavaju usred ove nedođije. Međutim, kad god požele da odu, ispreči im se neka nesreća. Kako dani odmiču, pitanja se gomilaju – dok pravi strah nastupa kad iz obližnje šume, čim padne prvi mrak, izađu stvorenja nalik na vampire. Da li je sve samo košmar ili pak stvarnost – zaključite sami.

Od samog početka poneće vas jeziva atmosfera, a misterija oko grada i natprirodnih događaja vode u neviđenu avanturu. Osim nesvakidašnje premise, serija krije još jedan adut – glumačku ekipu koju predvodi holivudski glumac Harold Perrineau (nadaleko poznat po ulogama u kultnim TV ostvarenjima Oz i Lost).

Chilling Adventures of Sabrina

Nastavljamo da beležimo slične preporuke, a sledeća na redu jeste serija Chilling Adventures of Sabrina. Izrazito mračna atmosfera, magija, brojne  avanture i vrhunski specijalni efekti – uvrstili su tinejdž serijal u sam vrh Netflixovih bestsellera. Radnja nas odvodi u izmaštani veštičji univerzum, a kao glavna junakinja ističe se Sabrina Spellman, napola veštica, napola smrtnica. Pred šesnaesti rođendan, Sabrinu počinju da progone natprirodne sile, te ona sasvim nenadano ulazi u svet iskonskog zla. Kako će se izboriti s grupom znatno nadmoćnijih neprijatelja – saznajte putem streaming platforme Netflix. Glavne uloge tumače Kiernan Shipka, Ross Lynch i Tati Gabrielle.

Carnival Row

Carnival Row, jeste serija koja skladno spaja elemente misterije i natprirodnog – a samim tim u potpunosti se uklapa u koncept ovih preporuka. Sve epizode prožete su neizvesnošću, gotičkom atmosferom, misterioznim ubistvima i mitološkim bićima. Radnja se odvija nakon razornog rata, usled kojeg vile i ljudi žive na istoj teritoriji. Uskoro se stečeni mir pretvara u novu noćnu moru, a tajanstveno čudovište počinje da uhodi i nemilosrdno ubija sva mitska stvorenja iz viktorijanske prestonice. Slučaj preuzimaju detektiv Philo i vila Vignette – koji su davno bili u ljubavnoj vezi.

Serija ima dve spektakularne sezone, koje su dostupne na streaming platformi  Prime Video. Glavne uloge tumače Orlando Bloom i Cara Delevingne.

Učitati još
Zatvori