Izdvajamo britanske mini serije koje neizostavno treba upisati na must-watch listu
Izdvajamo britanske mini serije koje neizostavno treba upisati na must-watch listu

Izdvajamo britanske mini serije koje neizostavno treba upisati na must-watch listu

Nakon što smo prvo odgledali meksičke a potom i turske serije, na must-watch listu upisujemo i naslove koji stižu iz britanske produkcije. Repertoar britanskih mini-serija biće ispunjen akcijom, dramom, smehom i nezaboravnim momentima. Sledstveno tome, ako tokom predstojećih praznika tragate za nečim što bi na pravi način upotpunilo vaše slobodne dane – ove preporuke će biti i više nego dovoljne.

Life After Life (2022)

Britanska dramska serija Life After Life snimljena je prema istoimenom bestseller romanu autorke Kate Atkinson. U središtu radnje nalazi se Ursula Todd. Ona dolazi na svet 11. februara 1910. godine i iste večeri, usled porođajne komplikacije, umire. Međutim, uskoro se dešava nešto, naizgled, nemoguće – devojčica dobija drugu šansu za život.

Tu se niti života i smrti ne prekidaju, već nastavljaju, iznova i iznova, da se prepliću. Tako Ursula Todd odrasta, ponovo umire, dobija još mnogobrojne šanse na ovom svetu – kako bi na kraju ispravila sve greške iz prošlosti. Za sve to vreme putujemo kroz dva rata, realistično prolazimo kroz opojne engleske predele i upoznajemo nezvakidašnju i nezaboravnu junakinju kojoj je data retka prilika. Da li je to dar ili prokletstvo – zaključite sami. Glavne uloge tumače Sian Clifford i Thomasin McKenzie.

Pistol (2022)

Za ljubitelje biografskih ostvarenja izdvajamo seriju, Pistol, koju je režirao Danny Boyle – režiser nadaleko poznat po kultnim filmovima Trainspotting i The Beach. Kao što verovatno možete i da pretpostavite, serija donosi slikovitu priču o nastanku benda Sex Pistols, koji je za kratko vreme avangardnim modnim kombinacijama i slobodnim ponašanjem izazvao potpunu pank revoluciju unutar uzdržane britanske javne scene.

Pistolsi su zahvaljujući pesmama Anarchy in the UK i God Save the Queen stekli vrtoglavu popularnost, koja se nije zadugo održala usled brojnih skandala. Serija je snimljena na osnovu autobiografske knjige, Lonely Boy: Tales from the Sex Pistols, Stevea Jonesa (gitariste i osnivača benda). Glavne uloge tumače Toby Wallace, Anson Boon, Sydney Chandler i Tallulah Riley.

Anatomy of a Scandal (2022)

Ova serija ekranizovana je prema istoimenom bestseller romanu, a glavnu ulogu tumači Sienna Miller. U središtu radnje nalazi se Sophie Whitehouse, žena koja ima divan dom, dvoje dece i uspešnog supruga. Tačnije, ima savršen život. Ali sve se menja jedne noći kada njen muž James prizna da je bio neveran. Odjednom se sav uređen svet okreće naglavačke i postaje izložen budnom oku javnosti.

Ispostavlja se da je priznanje samo vrh ledenog brega, istina je još šokantnija nego što bi iko mogao da zamisli – dok prošlost polako i sigurno izlazi na površinu i preti da sve dodatno uzburka. Da li su optužbe istinite ili je sve inscenirano – odgovor leži u intrigantnoj seriji Anatomy of a Scandal. Pored Sienne Miller, glavnu ulogu u seriji tumači britanski glumac Rupert Friend.

A Town Called Malice (2023)

Ukoliko preferirate kriminalističke serije s izraženom notom crnog humora – neizostavno na mustwatch listu upišite naslov – A Town Called Malice.

Radnja serije usmerena je na gangstersku porodicu Lord, čiji se poslovi temelje na raznolikim malverzacijama. Prvi zaplet nastaje nakon što se sukobe sa neprijateljskom kriminalističkom organizacijom, dok cela situacija izmiče kontroli kad Gene Lord i njegova verenica Cindy slučajno ubiju policijskog službenika. Kako bi izbegli kaznu, njih dvoje odlaze na ostrvo Costa Del Sol. Međutim, tamo će ih dočekati još i veće nevolje. Glavne uloge tumače Jack Rowan, Tanirah Sharif i Daniel Sharman.

Učitati još
Zatvori