Stiže nam novi film Pedra Almodovara – i to na engleskom jeziku
Stiže nam novi film Pedra Almodovara – i to na engleskom jeziku

Stiže nam novi film Pedra Almodovara
– i to na engleskom jeziku

Pedro Almodóvar jedan je od najpoznatijih svetskih reditelja. Ovaj Španac ostavio je neizbrisiv trag u kinematografiji, a njegovi filmovi odišu posebnom estetikom, oslanjajući se na boje (crvenu, pre svega) i enterijere. Prepoznatljiv je i po tome što filmove snima gotovo na godišnjem nivou, te nas raduje činjenica da se taj trend nastavlja. Naime, izašle su vesti o njegovom novom filmu, The Room Next Door, koji bi uskoro trebalo da počne sa snimanjem.

Poznat po čestim i uspešnim saradnjama sa Penélope Cruz i Antoniom Banderasom, španski reditelj sada menja svoj modus operandi i prelazi na saradnju sa američkim glumcima – i to u potpunosti. Kako saznajemo, The Room Next Door biće prvi Pedrov dugometražni film snimljen na engleskom jeziku.

The Room Next Door / Odnos majke i ćerke

Pedro Almodóvar vraća se snažnim ženskim likovima. Prošle godine, gledali smo queer vestern Strange Way of Life sa Ethanom Hawkeom i Pedrom Pascalom u glavnim ulogama. On je istražio odnos bivših prijatelja i ljubavnika koji se ponovo sreću nakon 25 godina. Pre njega, uživali smo u Parallel Mothers. Film o ženama koje se povežu nakon što su se porodile istog dana doneo je i treću nominaciju za Oskara Penélope Cruz. Podsetimo, ona je prestižnu nagradu osvojila 2009. godine za film Vicky Cristina Barcelona. Uspeh Almodovarovih filmova koji se bave temom majki (i ćerki) je očigledan. Tako, ne čudi nas da će i sledeće ostvarenje postaviti upravo tu dinamiku.

The Room Next Door, sa Julianne Moore i Tildom Swinton u glavnim ulogama, film je o narušenom odnosu majke i ćerke. Do zapleta dolazi kada se u priči pojavi njihov zajednički prijatelj koji pokuša da ih ponovo spoji. The Room Next Door je druga saradnja Pedra i Tilde – prva je kratkometražni The Human Voice iz 2020. godine. Ipak, ovo je prvi put da Julianne Moore radi sa slavnim Špancem. Pored njih, prepoznali smo još jedno holivudsko ime u ansamblu – to je John Turturro.

Vesti o novom filmu odjeknule su kada je Julianne Moore objavila fotografiju na svom Instagramu, na kojoj sa kolegama čita scenario. Potom je Pedrova produkcijska kuća El Deseo repostovala fotografiju – i obradovala sve filmofile. Prema nezvaničnim informacijama, snimanje filma trebalo bi da počne na proleće i to na lokacijama u Njujorku i Madridu. Dok čekamo prvi trailer, ponovo gledamo ranija ostvarenja i prelistavamo Pedrovu knjigu arhiva.

Učitati još
Zatvori