Penelope Cruz nagradjena na Filmskom festivalu u Španiji
Penelope Cruz nagradjena na Filmskom festivalu u Španiji

Penelope Cruz nagradjena na Filmskom
festivalu u Španiji

Omiljena španska glumica Penelope Cruz pojavila se ove nedelje na festivalu San Sebastijan, prvenstveno radi predstavljanja svog novog ostvarenja En los márgenes. Izmedju ostalog, uprava ovog španskog Filmskog festivala dodelila joj je i nagradu, i to veoma važnu za njenu karijeru.

Penelope Cruz
Penelope Cruz prima nagradu

Penelope Cruz najpoznatija je po ulogama koje za nju pažljivo osmišljava i piše čuveni reditelj Pedro Almodóvar. Nedavno je, gostujući kod Ellen, pričala kako je on uvek vidi kao požrtvovanu majku u svojim delima, i da se to dešava od njene rane mladosti pa sve do dan danas. Glumica je takodje ambasador modne kuće Chanel, pa je nagradu primila u njihovom roze kompletu iz kolekcije Resort 2023.

Penelope je u San Sebastianu primila špansku Nacionalnu nagradu za doprinos kinematografiji. U govoru od 6 minuta glumica je rekla da je počastvovana što je primila baš ovu nagradu u svojoj zemlji. Osvrnula se na to da je od malih nogu zamišljala da je glumica, i da je njen komšiluk često bio scenografija  izmišljenih filmova. Njena karijera traje preko 30 godina, a dobila je dve stajaće ovacije nakon uručenja ove, za nju veoma važne nagrade. Podsetimo, Penelope je udata za španskog glumca Javier Bardema, i par uživa u veoma skladnom braku.

Foto: Profimedia; Instagram

Učitati još
Zatvori