„Legally Blonde“, ikonična komedija iz 2000-ih, postaje serija
„Legally Blonde“, ikonična komedija iz 2000-ih, postaje serija

„Legally Blonde“, ikonična
komedija iz 2000-ih, postaje serija

What, like it’s hard? Ako vam ovaj citat zvuči poznato, znači da ste certified fan (romantičnih) komedija iz 2000-ih. Film o čuvenoj plavuši Elle Woods asocijacija je na feminizam i (oh so prisutnu) pink boju na velikom platnu. Reč je, naravno, o komediji Pravna plavuša (Legally Blonde) koji je, kada se 2001. godine pojavio, odmah postao kultni.

Prepun quotable rečenica i rozih outfita, Legally Blonde je tokom godina uživao veliku popularnost. Tako je snimljen i nastavak, Legally Blonde 2, kao i spin-off film iz 2009, Legally Blondes.

Pravna plavuša

Film Legally Blonde pojavio se 2001. godine. On prati mladu Elle Woods (Reese Witherspoon), popularnu devojku i članicu sestrinstva. Nakon što je dečko ostavi, odlučuje da upiše studije prava na Harvardu i postane advokatica. Iako prvenstveno ima plan da impresionira (i povrati) svog momka, Elle ubrzo postaje svesna svog talenta za pravo. U skladu sa time, gradi samopouzdanje i uviđa da joj ne treba (bivši) dečko da bude srećna.

Novi prijatelji i simpatija transformisaće njen život – a bivši dečko ostaće u prošlosti. U ovom filmu igra i legendarna Jennifer Coolidge, koja je u ulozi Paulette idealan sidekick liku Elle Woods.

Legally Blonde meets Gossip Girl

Ako je Legally Blonde it film dvehiljaditih, Gossip Girl je it serija iz istog perioda. Nakon što su izašle vesti o tome da je u pripremi Legally Blonde serija, bazirana na istoimenom filmu, a da će istu pisati kreatori kultne Gossip Girl – ne možemo biti srećniji. I ne, ne govorimo o nesrećnom Gossip Girl rimejku. Reč je o OG seriji koja se prikazivala od 2007. i 2012. godine i koja je proslavila mnoge glumce. Blake Lively, Penn Badgley, Leighton Meester i Ed Westwick samo su neki od glumaca koje je ova serija katapultirala na sam vrh holivudske A-liste.

Njeni scenaristi, Josh Schwartz i Stephanie Savage radiće i na novoj seriji o plavuši Elle Woods i to zajedno sa Reese Witherspoon, koja je igrala čuvenu Elle. Ovoga puta, Reese će se naći iza kamere, odnosno biće producentkinja nove serije sa svojom produkcijskom kućom, Hello Sunshine. Iza ovog projekta stoji studio Amazon MGM, te možemo očekivati da serija bude dostupna na streaming platformi Amazon Prime Video.

Elle Woods is back

Glasine o filmu Legally Blonde 3 kruže već godinama. Reese Witherspoon je 2015. izjavila kako Elle Woods može da zamisli u Ovalnoj sobi Bele kuće, a fanovi su to shvatili kao potvrdu novog filma. Ipak, iako se pričalo da već imaju scenaristkinju (i to Mindy Kaling), kao i ideju za premisu, film se (još uvek) nije pojavio.

Budući da je sve popularnije da se od filmova prave – uspešne i one manje uspešne – serije, izgleda da ćemo umesto trećeg dela filma Legally Blonde, gledati upravo televizijsku verziju. Nismo sigurni da li će Reese reprizirati ulogu pravne plavuše, ali nas raduje to što će, na ovaj ili onaj način, učestvovati u ovom projektu. Kao producentkinja, Reese i njena kuća stoje iza serija  Daisy Jones & The Six i Big Little Lies, koje su bile (i ostale) veoma popularne i hvaljene.

LEGALLY BLONDE
LEGALLY BLONDE / ©MGM / Courtesy Everett Collection / Profimedia

Foto: Profimedia / IMDb / Instagram @legallyblondemovies

Učitati još
Zatvori