Poznati italijanski modni fotograf je u gradu – vodimo vas behind the scenes photoshootinga
Poznati italijanski modni fotograf je u gradu – vodimo vas behind the scenes photoshootinga

Poznati italijanski modni fotograf je u gradu – vodimo vas behind the scenes photoshootinga

Are you ready for [ fashion & portrait ] shooting?

Modna industrija oduvek je bila poprište gde se susreću talenat, strast i vizija, a dolazak prestižnog modnog fotografa iz Italije dodatno pojačava tu uzbuđujuću atmosferu. Njegovo ime [ Massimiliano Toscanelli ] sinonim je za vrhunsku estetiku i inovativan pristup fotografiji. Kroz našu ekskluzivnu priliku da zavirimo iza kulisa jednog njegovog snimanja, imaćemo privilegiju da svedočimo spoju tehnike i kreativnosti, dok se svaki kadar pažljivo oblikuje kako bi uhvatio esenciju elegancije, luksuza i bezvremenskog stila.

Znalcima modne fotografije činjenica da dolazi renomirani modni fotograf iz sunčane Italije i da donosi sa sobom ne samo objektiv već i estetski vrtlog, može značiti samo jedno – poziv na akciju. Uz ekskluzivnu pozivnicu da zavirimo iza kulisa njegovog snimanja, potom i ekskluzivnog modnog editorijala i događaja (o čemu ćemo nešto kasnije), pripremite se da otkrijete legendu koja se krije iza svake slike i predstavlja spoj elegancije, strasti i umetnosti koji će nas uvesti u svet bezvremenske lepote i stila.

Massimiliano Toscanelli who?

Massimiliano Toscanelli je prestižni italijanski modni fotograf, a poznat je i po svom jedinstvenom pogledu na portretnu fotografiju. Smatra da je portret pravi i jedini izraz ljudskog bića. Upravo zbog ove dualnosti koja koketira između modne i portretne fotografije, njegove fotografije često uključuju celu figuru, a ne samo lice. Neki od njegovih radova doživeli su veliki uspeh širom sveta, posebno u Italiji i Francuskoj gde je takođe često radio. Snimio je neke od najpoznatijih modnih revija u Parizu i Milanu, a ukoliko ste nekada otvorili neki modni časopis, velike su šanse da ste videli neku od njegovih fotografija. Poznato je da blisko sarađuje sa dizajnerima, šminkerima i scenografima kako bi istinski predstavio ideju i preneo trenutak / emociju / poruku /. Sebe vidi kao medij između mode, modela i šire javnosti.

Na poziv kompanije Xiaomi a povodom predstavljanja novog Xiaomi 14 Ultra mobilnog telefona koji podiže kreiranje fotografija na profesionalni nivo zahavljujući Leica optičkom sočivu, Massimiliano Toscanelli došao je u Beograd. Journal tim imao je ekskluzivnu priliku da zajedno sa ovim italijanskim modnim fotografom kreira fashion & portrait editorijal. Ispred Xiaomi 14 Ultra objektiva i oštrog oka Massimiliana Toscanellija našle su se Milica Anđelković Mika iz J’s Management i Nina Jovančević takođe iz J’s Management modne agencije. I dok čekamo preview photoshootinga vodimo vas iza kulisa ovog snimanja.

„Portret je jedini pravi izraz potpunog ljudskog bića“.
Massimiliano Toscanelli

Lens to legend.

Poznato je već da je Leica kamera sinonim za vrhunski kvalitet i preciznost u svetu fotografije. Ova legendarna marka proizvodi visoko kvalitetne kamere koje su omiljeni izbor profesionalnih fotografa i ljubitelja fotografije širom sveta. Njihova reputacija proizilazi iz dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji vrhunskih optičkih sočiva i kamere koja pruža izuzetnu oštrinu, kontrast i boje. Leica optička sočiva su poznata po svojoj preciznosti i performansama, omogućavajući fotografima da uhvate svaki detalj jasno i definisano. Osim toga, Leica kamere su poznate i po izdržljivosti i elegantnom dizajnu, što ih čini poželjnim izborom kako za profesionalce tako i za entuzijaste.

Leica je poznata i po saradnji sa vodećim proizvođačima mobilnih telefona, integrišući svoje visokokvalitetne optičke komponente, poput sočiva i softvera za obradu slike u njihove uređaje. Ovo je rezultiralo mobilnim telefonima koji ne samo da pružaju vrhunski kvalitet slike, već i estetski dizajn i korisničko iskustvo koje se savršeno uklapa u svakodnevni život korisnika. Xiaomi kao globalni lider u inovacijama predstavio je Xiaomi 14 seriju sa Leica optičkim sočivom. Crpeći inspiraciju iz estetike tradicionalne kamere, Xiaomi 14 Ultra spaja prepoznatljivi kružni model kamere sa modernim dizajnom ravne pozadine. Italijanski modni fotograf i zvezda našeg editorijala, Massimiliano Toscanelli, prihvatio je Xiaomi x Journal izazov i uhvatio se ukoštac kreiranja fotografija mobilnim telefonom čija kamera podiže nivo i kvalitet fotografije na profesionalni nivo i time nudi mogućnost da i amateri mogu kreirati vrhunske fotografije.

Leica lens (laičkim) jezikom.

Dakle, Xiaomi 14 Ultra mobilni telefon sa Leica sočivom, u Manual modeu daje potpunu kontrolu fotografisanja – podešavanje ekspozcije, blende i ISO, WB i slično, dok opcija RAW fotografija pored JPG je velika prednost za postprodukciju odnosno editovanje fotografije. Glavna caka ove kamere je Portrait mode što znači da skoro pa imamo profesionalnu kameru u džepu što danas svi žele. Na primer, to je super hint čak i za putovanja jer se traži alternativa iz razloga što su profi kamere teške i glomazne. Samim tim, osobe koje vole i žele dobru fotografiju žele da se osećaju slobodno i rasterećeno i da ne misle o velikoj kameri koju nose sa sobom. Samim tim, Xiaomi 14 Ultra sa Leica sočivom je sjajna alternativa jer može da zameni profesionalnu kameru.

Da li želiš da budeš deo nove Xiaomi kampanje?

 

Na bilbordu, možda?

…pitanje je koje Massimiliano Toscanelli postavlja u novom Xiaomi kampanjskom videu koji vas poziva 6. aprila u 12 časova u galeriju Štab na eksluzivan događaj tokom kojeg ćete imati priliku da stanete ispred objektiva ovog prestižnog fotografa iz Italije. Uslov nije da ste model, niti da se bavite modelingom, štaviše, jedini uslov je da imate želju da osvanete na bilbordu (da, dobro ste pročitali). I dok lagano upisujete Save The Date u svoj notes (just for the record 6.april u 12 časova), iz prve ruke imamo info dokaz da Massimiliano Toscanelli pravi zaista jako dobre fotografije. Keeping Up with Us jer uskoro stižu i fotografije fashion editorijala.

Učitati još
Zatvori