Ako planirate „girls night in” a ne možete da se odlučite za film – imamo predloge
Ako planirate „girls night in” a ne možete da se odlučite za film – imamo predloge

Ako planirate „girls night in” a ne možete da se odlučite za film – imamo predloge

Ako ovog, ili nekog narednog vikenda, imate u planu da popodne, veče ili čak ceo dan provedete uz beskonačan movie marathon ali niste sigurni od kojih filmova da počnete – imamo pet timeless predloga. Od filmova koje gledamo sa društvom uglavnom želimo da imaju feel-good efekat, odnosno da nas oraspolože i poprave dan. Stoga savetujemo da za ovu priliku unapred pripremite slatke i slane grickalice, sheet maske za lice i mekane pidžame. A nakon što ste stavili kvačicu ispred ovih stavki, ostaje još da se odlučite koji filmovi će vam se naći na ovonedeljnom spisku.

01 ⏐ Clueless (1995)

U središtu radnje popularne romantične komedije Clueless nalazi se tinejdžerka Cher Horowitz (Alicia Silverstone) koja, naizgled, ima sve. U srednjoj školi je glavna zvezda i, posledično, svi žele da budu kao ona.

Kroz film se upoznajemo i sa drugim likovima koji su, pre svega, opsednuti novcem i modom. Međutim, njihove dileme i brojni problemi predstavljeni su kroz komične situacije koje su, naposletku, rezultirale činjenicom da ovaj film sve do današnjeg dana mnogima slovi za jedan od omiljenih.

IMDB

02 ⏐ Legally Blonde (2001)

Film Legally Blonde doneo nam je 2001. godine spoj dve ličnosti koje i dalje obožavamo – Reese Witherspoon i Jennifer Coolidge. Prva glumica u filmu portretiše lik Elle Woods koja, nakon što ju je ostavio dečko, odlučuje da se upiše na Pravni fakultet kako bi ga ponovo osvojila. Međutim, upravo tada dolazi do brojnih zapleta, ali i saznanja da ova devojka može mnogo više nego što je to prvobitno mislila.

IMDB

03 ⏐ Sex and the City (2008)

Veliki broj ljudi pogledao je bar jednu epizodu kultne serije Sex and the City. Međutim, verovatno znatno manji broj zna da je ova serija pretvorena i u film. Poslednja epizoda emitovana je tokom 2004. godine, a istoimeni film izašao je samo četiri godine kasnije.

Glavni pokazatelj uspešnosti ove serije je činjenica da smo 2021. godine dobili seriju And Just Like That koja uključuje veliki broj originalnih likova. A film iz 2008. godine može se opisati kao nešto duža, ali uobičajena epizoda jedne od najgledanijih serija.

IMDB

04 ⏐ Mean Girls (2004)

Kultni film Mean Girls ove godine dobio je svoj dugo iščekivani remake. Međutim, sudeći po reakcijama, original je, kao što to obično biva, mnogo bolji. Ipak, sigurni smo da ste već upoznati sa njegovom radnjom. Kao i svaki chick flick, on u središte radnje smešta pretežno ženske likove i njihove nesuglasice. Iako ne postoji značajan plot twist, imajte u vidu da je ovaj film u više navrata proglašen za najbolji ovog žanra.

IMDB

05 ⏐ How to Lose a Guy in 10 Days (2003)

Kada je pre nešto više od godinu dana pesma You’re So Vain postala viralna na Tik Toku, pažnja se ponovo preusmerila na film iz 2003. godine. Glavne uloge u komediji How to Lose a Guy in 10 Days tumače Kate Hudson i Matthew McConaughey, a kroz film su predstavljene dve strane iste priče. Na jednom kraju nalazi se opklada, a na drugom zadatak u formi novinskog teksta. Ipak, likovi koje ovi glumci tumače, Andie i Benjamin, ne slute da su oboje na tajnom zadatku. A kada dođu do tog saznanja, priča dobija zaplet.

IMDB

Foto: IMDb / Instagram @gladisheva

Učitati još
Zatvori