Get in loser, stigao je trailer za remake filma „Mean Girls“
Get in loser, stigao je trailer za remake filma „Mean Girls“

Get in loser, stigao je trailer za remake
filma „Mean Girls“

Nakon skoro 20 godina, Mean Girls se vraćaju u bioskope. Ipak, ovog puta, umesto Lidnsey Lohan, Amande Seyfried, Rachel McAdams i Lacey Chabert, na velikom platnu gledaćmo novu glumačku postavku. Nastao po istoimenom mjuziklu – adaptiranoj verziji prvog filma – remake čuvene tinejdžerske komedije jedno je od najiščekivanijih ostvarenja sledeće godine. Konačno imamo i prvi trailer za film.

Get in loser, vreme je da istražimu prvobitnu ideologiju opakih devojki u novom ruhu. I to melodijskom.

Tina Fey for the win

Novi film, za koji scenario (opet) potpisuje Tina Fey, a režiraju Samantha Jayne i Arturo Perez Jr, biće nešto drugačija verzija čuvenog holivudskog ostvarenja. Ovog puta, glavne junakinje biće zvezde mjuzikla, prethodno postavljenog na Brodveju. Na filmskom platnu, mlada glumica Reneé Rapp tumačiće popularnu Reginu George, čime se vraća istoj ulozi koju je prethodno tumačila u pomenutoj predstavi. Angourie Rice našla se u ulozi Cady Heron, nove devojke u školi, koja prva prijateljstva sklapa Janis i Damian, ovog puta u izvođenju Auli’i Cravalho i Jaquel Spivey. Uloga Cady Haron u originalnoj verziji filma iz 2004. godine pripadala je Lindsay Lohan.

Sinopsis filma objašnjava da dramatičan zaplet započinje onog trenutka kada se Cady zaljubi u Regininog dečka Aarona (Christophera Brineya). To će je – kao što već znamo – dovesti do sukoba sa najpopularnijim devojkama u školi.

Da li je remake filma Mean Girls (modna) noćna mora generacije Z?

Kritike na račun ovog filma – ili barem trailera – već su osvanule na društvenim mrežama, no nisu sve bile pozitivne. Mladi fanovi iskoristili su priliku da (ponovo) ukažu na čestu pojavu među scenaristima starije generacije da neverodostojno predstavljaju pripadnike takozvane gen Z, pa i njihove modne ideologije. Ipak, konačni sud moći ćemo da donesemo tek kada film dospe u bioskope.

Američka premijera zakazana je za 12. januar 2024. godine, nakon čega možemo očekivati početak prikazivanja i kod nas.

Foto: Instagram (@meangirls)

Učitati još
Zatvori