Otkrivamo koje naslove iz book kluba Reese Witherspoon možete naći u Vulkan izdavaštvu
Otkrivamo koje naslove iz book kluba Reese Witherspoon možete naći u Vulkan izdavaštvu

Otkrivamo koje naslove iz book kluba Reese Witherspoon možete naći u Vulkan izdavaštvu

Holivudska glumica Reese Witherspoon vodi jedan od najpopularnijih književnih klubova današnjice. Uz prepoznatljiv sunčani logo Reese’s Book Club godinama unazad na najlepši mogući način promoviše savremenu literarnu scenu i ujedno podstiče ljude da se intenzivnije posvete knjigama i čitanju. Od istorijske fikcije, čiklita, drame, pa sve do trilera i misterija – Reese’s uvek nudi pravi  žanrovski miks. A mi vam otkrivamo koje  naslove iz ovog book cluba možete naći na sajtu Vulkan izdavaštva.

@reesesbookclub
@reesesbookclub

Snovi od Kane –  Alka Džoši

U književnim delima iz Reese’s Book Cluba centralno mesto zauzimaju različiti ženski likovi. Mimo ovog pravila ne odskače ni prvi roman koji u ovom segmentu preporučujemo – Snovi od kane. Autorka Alka Džoši poreklom je Indijka, a njeno pisanje bogato je istorijskim detaljima i dubokim emocijama. U središtu radnje nalazi se Lakšmi, devojka koja odlučuje da pobegne od ugovorenog braka. Tako je životni put usmerava ka Ružičastom gradu, gde stiče zvanje umetnice koja oslikava kanom. Zbog jedinstvenog talenta  Lakšmi postaje nadaleko poznata i cenjena u ovom delu Indije. Međutim, sve se menja kada je nekadašnji suprug pronađe i sa sobom dovede devojčicu, ispostaviće se njenu mlađu sestru.

@vulkanizdavaštvo

Sanatorijum – Sara Pirs

Nakon istorijske fikcije pronašli smo i jednu odličnu misteriju. Prolog romana Sanatorijum uvodi nas u događaje koji su prethodili izgradnji impresivnog zdanja Le Some u Kran – Montani, planinskom vencu Švajcarskih Alpa. Tu upoznajemo Danijela Lemetra, koji je bio zadužen za preuređenje napuštenog sanatorijuma u hotel sa pet zvezdica. Jednog popodneva tokom obavljanja radova na snežnom i nepristupačnom planinskom terenu Danijelu se gubi svaki trag i niko ne može ni da nasluti šta se dogodilo s ovim mladićem.

Pet godina kasnije, nestanak arhitekte Danijela Lemetra skoro da je zaboravljen, jer svi misle da je nestao usled snežne oluje koja je česta pojava u Kran ‐ Montani. Umesto starog sanatorijuma iznikao je velelepni hotel Le Some u kojem Ajzak i njegova verenica Lor odlučuju da proslave svoju veridbu. Uskoro ovo mesto usled snežnih nanosa biva odsečeno od ostatka sveta, a slavlje postaje poprište serijskih ubistava. Ko stoji iza svih zločina?

@vulkanizdavaštvo

U tuđim cipelama – Džodžo Mojes

Od autorke čuvenog bestselera Dok nisam srela tebe, nedavno je u prevodu Vulkan izdavaštva stigao novi roman U tuđim cipelama. Sve dosadašnje knjige Džodžo Mojes imale su jak odjek među srpskom publikom, a verujemo da izuzetak neće biti ni ova – s obzirom na to da sjedinjuje priče o snazi ženskog prijateljstva i sitnicama koje nenadano menjaju ljudske živote. Ovu knjigu čitala je i Reese u sklopu književnog kluba, a premisa je sledeća…

Zaplet nastaje u momentu kada Sem, jedna od glavnih junakinja, sasvim slučajno uzme pogrešnu torbu u teretani. Tamo će pronaći brendirani sako i par crvenih potpetica. Upravo te crvene cipele učiniće da Sem najednom postane žena puna samopouzdanja i slobode. Nakon toga upoznajemo i drugu glavnu junakinju, Nišu, koja usled razvoda ostaje bez bogatstva i dizajnerskih komada odeće. Nakon što Sem greškom uzme i poslednji par njenih voljenih crvenih cipela Niša kreće u potragu za istim. Dok će dalji tok radnje čitaoce voditi kroz njihove mnogobrojne zgode i nezgode.

@vulkanizdavaštvo

Prosidba – Džasmin Gilori

Ukoliko ste raspoloženi za duhovitu i uzbudljivu ljubavnu priču, pravi izbor je roman Prosidba koji je veliku popularnost stekao zahvaljujući književnom klubu proslavljene glumice Reese Witherspoon. Premisa je sledeća. Spisateljica Nikol Paterson odlazi na utakmicu Dodžersa sa svojim dečkom i njegovim drugovima. Međutim, tamo se događa nešto sasvim neočekivano – njen dečko je pred 45. 000 navijača prosi, a ona ga pred svima odbija. Neprimerena reakcija i odbijanje izazvaće sveopšti bes na punom stadionu, dok joj u pomoć priskače jedino Karlos, koji biva očaran hrabrošću mlade žene. Uskoro Nikol i njeno odbijanje postaju viralni na društvenim mrežama, te ona utehu pronalazi u vezi bez obaveza. Ipak, vremenom se ljubavne iskre pale i ostaje nam da saznamo – da li je zapravo glavna junakinja  dovoljno zrela za ozbiljnu vezu?

Osim nesvakidašnjeg zapleta i simpatičnih junaka ovaj roman slojevito preispituje snagu partnerskih odnosa u savremenom dobu i iznad svega govori o potrazi za sobom i ljubavlju.

@vulkanizdavaštvo

Vidimo se u Havani – Šanel Kliton

Radnja istorijske drame Vidimo se u Havani odvija se u dve narativne linije. Najpre nas autorka vodi u kubansku prestonicu pred sam početak građanskog rata 1958. godine. Tako upoznajemo sestre Perez – Isabel, Beatriz, Elisu i Mariju. Njihove bezbrižne živote prekidaju politički nemiri, a cela situacija postaje uzavrela u momentu kad Elisa započne zabranjenu romansu sa revolucionarom.

Šezdeset godina kasnije, spisateljica u usponu Marisol odlučuje da nakon smrti  voljene bake Elise otkrije porodične korene. Put je navodi u Havanu, a tamo je očekuju mnoge nepredviđene situacije.

@vulkanizdavaštvo
@reesesbookclub

Foto: Instagram @reesesbookclub; Vulkan izdavaštvo @vulkani.rs

Učitati još
Zatvori