Journal finds: 10 ultimativnih sheet maski za lice
Journal finds: 10 ultimativnih sheet maski za lice

Journal finds: 10 ultimativnih
sheet maski za lice

Maske za lice su nekada bile deo luksuznih tretmana u salonima, ali zahvaljujući napretku beauty industrije danas su nam dostupne za kućnu negu, i to u raznim formama. Najpopularnije i najpraktičnije su zapravo sheet maske, koje ne moramo da ispiramo već ih naše lice upija u potpunosti.

Šta su zapravo sheet maske?

Sheet maske su napravljene od tankih materijala kao što su pamuk, gel ili folija i natopljene su adekvatnim sastojcima za negu. Koristite ih tako što ih pozicionirate na lice tako da vam oči i usne nisu pokrivene maskom, i blago ih prstima prilepite kako bi celo lice bilo podjednako pokriveno.

Čuveno pitanje je koliko dugo smemo da ih držimo? Optimalno vreme je između 10-20 minuta, sve preko toga može imati kontra efekat. Naime, vaša koža upija sastojke sa maske. Čim se maska osuši, ona može da uzima nazad sadržaj koji vam je dala, tako da je idealno vreme da je skinete dok nije potpuno suva. Mnogi greše misleći da što duže drže sheet masku da je to bolje, ali to je potpuno netačno.  

Ovakav tip maski možete koristiti često, rezultati su odmah vidljivi a sastojci pružaju instant hidrataciju. Sheet maske sa hijaluronskom kiselinom čak možete koristiti i svakodnevno, dok one sa vitaminom C možda treba da dozirate na 3 puta nedeljno.

Kako bi bili sigurni da će maska duboko da prodre u vašu kožu, možete koristiti beauty alatke kao što je foreo.  Laganim kružnim pokretima preko maske ćete zapravo brže umasirati sastojke, koji će na taj način maksimalno pružiti svoje benefite.

Zaboravite na mit da se koža pamperuje samo vikendom, i uvedite sheet maske u svoju rutinu kada se ujutru spremate za početak dana, ili uveče kada će vašem umornom licu pružiti dodatnu svežinu. U nastavku teksta čeka vas Journal izbor, a većina je u zaista prihvatljivom cenovnom rangu.

 Sheet maske (Journal edition)

Hada Labo espress glow anti stress jelly sheet mask (dm)
Neutrogena hydro boost sheet mask (Neutrogena online)
sheet maske
IT'S SKIN hylaronic acid sheet mask (DM)
sheet maske
Garnier Vitamin C sheet mask (Lilly)
sheet maske
Lapcos Aqua hydrating sheet mask (@puremarket)
sheet maske
Eucerin hyalurom filler sheet mask (Lilly)
Dr Colic deep clean sheet mask (Lilly)
Dr. Jart brightening solution sheet mask (Sephora)
Baroness collagen sheet mask (Lilly)
Nivea Q10 energy sheet mask (dm)

Foto: Pexels, Instagram, DM, Lilly, Lapcos

Učitati još
Zatvori