Snack time: Cannoli sa avokadom
Snack time: Cannoli sa avokadom

Snack time: Cannoli sa avokadom

Kada vam tokom predstojećih letnjih dana ponestane inspiracije za brze, osvežavajuće užine, slani cannoli sa gvakamole filingom mogu biti idealno rešenje koje ste tražili. Iako ih znamo po slatkoj verziji, čuvena italijanska receptura može se prilagoditi tako da postane slana užina u kojoj ćete podjednako uživati.

Sastojci

Za gvakamole fil:

  • 1 avokado
  • 4 cherry paradajza, sitno seckanih
  • 1 manji crveni luk
  • seckani korijander
  • 1/2 limuna, oceđenog
  • 1/2 kašičice soli

Za cannoli testo:

  • 4 tortilje
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 3 kašičice soli

Priprema

Kako biste pripremili hrskavo cannoli testo, najpre je potrebno da u manjoj činiji pomešate maslinovo ulje, slatku papriku i so. Premažite tortilje sa obe strane pa ih uvijte tako da po sredini ostane šupljina. Po sredini zatim probušite čačkalicom, tako da tortilja ostane urolana tokom pečenja. Poređajte cannolije na pleh prethodno obložen papirom za pečenje, a zatim pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, 7-10 minuta. Za to vreme, pripremite guacamole filing prema standardnoj proceduri. Da se podsetimo: avokado izmeljite viljuškom, pa dodajte sitno seckanih cherry paradajza i crvenog luka, a onda i začine, prilagođavajući količinu ovih sastojaka shodno ukusu. Nakon što su cannoli pečeni i hrskavi, ostavite da se ohlade par minuta. Nakon toga, gvakamole prilogom ispunite hrskave cannoli, za šta je najpogodnije da koristite kese za šlag. Servirajte ih tok su još uvek tople. Uživajte!

Foto: Instagram (@noa.tasty)

Učitati još
Zatvori