Objavljene su nominacije za Emmy nagrade: Izdvajamo koje serije treba da pogledate, a možda niste
Objavljene su nominacije za Emmy nagrade: Izdvajamo koje serije treba da pogledate, a možda niste

Objavljene su nominacije za Emmy nagrade: Izdvajamo koje serije treba da pogledate, a možda niste

Američka Akademija televizijske umetnosti i nauka objavila je nominacije za 75. dodelu Emmy nagrada. Serija Succesion je odnela 27 nominacija. Odmah iza nje slede dobro poznate White Lotus i The Last of us. Nista drugačije nismo ni očekivali kada su u pitanju ovako kvalitetna ostvarenja.  Journal izdvaja nekoliko serija koje bi trebalo da pogledate, a možda niste, jer vam je pažnja bila usmerena na popularnije naslove.

Ted Lasso

Ako ste ljubitelj komedija, sigurno znate ko je Jason Sudeikis. Upravo on nosi glavnu ulogu u ovoj komediji o sukobu kultura. Priča prati trenera Ted Lasso-a, dobronamernog američkog trenera koji je došao u izmišljeni fudbalski tim kako bi ga spasio od propadanja. Sve to, bez imalo iskustva. Tedov nekonvencionalni stil i nemilosrdni optimizam bore se kako bi opstali među igračima tima, koji su nešto lošijeg rasploženja. Već vidimo nit koja nagoveštava zašto ova će ova komedija uspeti da vas zabavi.

Old Man

Jeff Bridges koji je odneo nominaciju za najbolju mušku ulogu u ovoj mini seriji  zadržao je status holivudskog asa. Neki kažu da je ova TV adaptacija istoimene knjige bolja od filma. Da li je to zbog toga što Jeff Bridges maestralno nosi ulogu penzionisanog CIA agenta ili pak zbog novina koje je Steinberg, režiser ovog ostvarenja uneo? Mi smatramo da je razlog Bridgesova sposobnost da predstavi dualnost lika. Sa jedne strane, odvažan i nepokoran CIA agent, dok je ipak samo krhk čovek koji se muči sa sopstvenim morama i strahovima. Uostalom, pogledajte seriju i odgovorite sami.

The Handmaid’s Tale

Sada, kada nam hiperprodukcija omogućava mnoštvo sadržaja, ova TV adaptacija se ističe kao kultna, kontraverzna i istovremeno značajna priča. Rađena po istoimenom romanu Margaret Atwood, distopijska drama prikazuje uznemirujuću viziju budućnosti gde žene potpuno gube svoja osnovna prava i postaju posed muškaraca. Elisabeth Moss, koja je osvojila Emmy nagradu za glavnu ulogu, kao i nagradu za izvršnu produkciju, maestralno je odigrala ulogu. Ova priča, ostaje jedna od najmoćnijih nedavnih prikaza totalitarnog društva, koja detaljno ispituje ukrštanje politike seksulanosti. I definitivno je vredna vaše pažnje.

Only murders in the building

Kako bismo ovu selekciju priveli kraju u svetlijem tonu, biramo još jednu komediju koja  se nije tek tako našla na listi nominacija ovogodišnjih Emmy nagrada. Steve Martin, Martin Short i Nathan Lane čine glavni glumački trojac, a zar vam ta informacija nije sama po sebi dovoljna da ovu seriju još večeras počnete da bindžujete? Uz to Selena Gomez nas je podsetila zašto smo je toliko voleli kao glumicu. Razlog tome je njen performans koji itekako može da se meri sa gorepomenutim glumačkim doajenima. Ova originalna priča kombinuje elemente misterije, trilera i komedije. Radnja prati priču troje stanara jedne prestižne njujorške zgrade koji postaju opsednuti ubistvom koje se desilo u njoj, i kreću sa rešavanjem istog. Uz ovu atraktivnu glumačku postavku, serija impresionira i pažljivo osmišljenom produkcijom. Uz neverovatne enterijere stambene zgrade u kojoj se radnja odvija, serija pruža dojam autentičnosti i atmosferu koja nas uvlači u svet istraživanja i intrige.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori