Bridget Jones is coming back: U pripremi je nastavak sage o omiljenoj britanskoj novinarki
Bridget Jones is coming back: U pripremi je nastavak sage o omiljenoj britanskoj novinarki

Bridget Jones is coming back: U pripremi je nastavak sage o omiljenoj britanskoj novinarki

Bridget Jones is coming back! Omiljenu novinarku sa filmskog platna, Bridget Jones, čekaju nove avanture u četvrtom nastavku, poznatom kao Bridget Jones: Mad About a Boy.

Bridget se prvi put pojavila na filmskim ekranima 2001, kada se film Bridget Jones’s Diary pojavio – i šarmirao nas sve. Dupla Oskarovka, Renée Zellweger u potpunosti je prihvatila lik nesavršene Bridget, čiji su ljubavni, privatni i poslovni problemi prikazani duhovito i iskreno.

Uspeh prvog filma značio je i nastavak – 2004. izašao je film Bridget Jones: The Edge of Reason. Nakon duže pauze, 2016. se pojavio treći deo, Bridget Jones’s Baby. Ovaj nastavak odlično je prihvaćen kod publike i kritičara, a da avantura Bridget nikada nije dovoljno dokazuje i činjenica da je najavljen i novi, četvrti deo. Saznali smo detalje.

Who is Bridget Jones?

Bridget Jones je pre svega lik iz kolumne lista The Independent. Helen Fielding bila je novinarka ovog lista kada su joj urednici predstavili ideju da piše o sopstvenom životu neudate 37-godišnjakinje u Londonu, na prelazu iz starog u novi milenijum. Prvobitno, Helen nije bila oduševljena ovom idejom, ali – posao je posao. Tako je nastala Bridget Jones, njen alter ego.

Kolumna je ubrzo postala hit, a Bridget simbol ranjive, ali nezavisne, nesavršene, ali samouverene žene svoga doba. Glas Bridget postao je glas svih single žena, koje su veličale lik savršeno nesavršene Bridget.

Book – to – film

Kolumna je 1996. postala knjiga, nakon čega se 2001. pojavio i prvi film, Bridget Jones’s Diary. Film je Renée Zellweger doneo nominaciju u kategoriji Najbolje ženske uloge, a hemija između likova Bridget, Marca (Colin Firth) i Daniela (Hugh Grant) šarmirala je i osvojila publiku. Tako je snimljen nastavak, Bridget Jones: The Edge of Reason. Tada su svi glavni (i mnogi sporedni) glumci reprizirali uloge. Hugh Grant nije se pojavio u trećem nastavku iz 2016, Bridget Jones’s Baby, ali zato jeste Patrick Dempsey, kao novi love interest Bridget.

Filmovi su sveukupno zaradili čak 760 miliona dolara na svetskim bioskopskim blagajnama.

Nova priča, novi (i stari) likovi

First things first – Hugh Grant se vraća ulozi Daniela Clevera! U novom filmu, Bridget Jones: Mad About a Boy igraće i (naravno) Renée Zellweger u ulozi Bridget. Ulogu će reprizirati i Emma Thompson, koja je u trećem delu tumačila doktorku koja porađa Bridget. Franšizi filmova o Bridget Jones pridružiće se i Leo Woodall, glumac iz serija The White Lotus i One Day, koji je zavredio titulu ultimativnog crusha.

Novi film baziran je na knjizi Helen Fielding Mad About the Boy i pratiće Bridget, sad u svojim pedesetim, kako se snalazi u ulozi single majke. Film će režirati Michael Morris, koji stoji iza serije Better Call Saul.

Bridget Jones: Mad About a Boy će se u bioskopima pojavili na Dan zaljubljenih, odnosno 14. februara 2025. godine.

Bridget Jones's Diary / LANDMARK MEDIA / Alamy / Profimedia

Foto: IMDb / Profimedia

Učitati još
Zatvori