Božićne epizode popularnih serija koje gledamo i ove godine
Božićne epizode popularnih serija koje gledamo i ove godine

Božićne epizode popularnih serija
koje gledamo i ove godine

Specijalna izdanja popularnih serija ne predstavljaju retku pojavu. Od ostalih se izdvajaju po nešto dužem trajanju i uvođenju epizodnih likova među kojima se često nalaze i poznate ličnosti kojima gluma nije primarno zanimanje. Pored toga, ona su tematskog karaktera i uglavnom se vezuju za određene praznike ili bitne datume. Stoga nije začuđujuća činjenica da većina njih ima epizode posvećene mnogima omiljenom danu u godini koji je sve bliže – Božiću. U skladu sa novonastalom prazničnom euforijom, donosimo kratak vodič kroz božićne epizode koje bismo rado (ponovo) pogledali sa vama.

01. Black Mirror – White Christmas • S2E4

Ako ste pomislili da je praznična euforija promakla distopijskoj seriji Black Mirror – prevarili ste se. Serija čiji je sinonim high-tech multiverzum svaku temu obrađuje na drugačiji i originalan način, te se stiče utisak da su sve epizode mini-filmovi i priče za sebe. Zato nije nimalo iznenađujuće to što nas u epizodi White Christmas očekuje nešto mračnija verzija božićne idile.

IMDB

02. Friends – The One With the Holiday Armadillo • S7E10

Ove jeseni više puta prisetili smo se neizbrisivog traga koji je glumac Matthew Perry ostavio u glumačkom svetu zahvaljujući ulozi u seriji Friends. Stoga ćemo niz božićnih epizoda ove serije, među kojima smo izdvojili The One With the Holiday Armadillo, od sada gledati sa pomešanim osećanjima nostalgije i tuge. Ipak, ako vam je potrebno malo humora, tu je Ross u bizarnom kostimu čoveka-kornjače da vam ponovo izmami osmeh na lice.

IMDB

03. This Is Us – Last Christmas • S1E10

Serija This Is Us važi za jedno od najemotivnijih ostvarenja i govori o važnosti porodice, te smo prirodnim tokom odabrali upravo Last Christmas epizodu. (Not so) spoiler alert: Pripremite maramice, definitivno će vam biti potrebne.

IMDB

04. Full House – Our Very First Christmas Show • S2E9

Sitkom Full House takođe spada u serije koje veličaju porodične vrednosti, ali ovaj put kroz humoristične dijaloge. Stoga, scenario praznične epizode Our Very First Christmas Show predstavlja savršenu simbiozu emotivnih trenutaka i smešnih priča. Takođe, još jedna praznična epizoda koju predlažemo da pogledate jeste ona iz šeste sezone pod nazovom A Very Tanner Christmas.

imdb

05. Modern Family – Undeck the Halls • S1E10

Prva od mnogih božićnih epizoda popularne serije Modern Family nalazi se već u prvoj sezoni. Deca su tada stvarno bila deca, a njihovi roditelji Phil i Claire pretili su im najvećom kaznom – da će otkazati Božić.

imdb

06. Grey’s Anatomy – Grandma Got Run Over by a Reindeer • S2E12

Last, but not least – serija koja broji beskonačan niz epizoda i sezona. Ipak, postoji jedna jedinstvena praznična epizoda koju bismo bez premca izdvojili, iako nije striktno posvećena božićnim aktivnostima. Dakle, ukoliko ste ljubitelji ove serije, predlažemo da se vratite sve do druge sezone i pronađite Grandma Got Run Over by a Reindeer epizodu. A tamo će vas sačekati i dobro poznata lica aka likovi koji su davno napustili seriju, ali su je definitivno obeležili.

imdb

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori