Pripremili smo pet zanimljivih serija koje ste možda propustili
Pripremili smo pet zanimljivih serija koje ste možda propustili

Pripremili smo pet zanimljivih serija
koje ste možda propustili

Koliko puta vam se desilo da želite da pogledate jednu ili dve epizode serije, a onda se zalepite za kauč i binge watchujete do ujutru? Ne brinite se, to je najnormalnija situacija. I nama se često dešava…

Stalno smo u potrazi za novim, ali i starijim serijama koje će nam zadržati pažnju. Volimo i da eksperimentišemo sa jezicima, pa smo ispratili nemačke, italijanske i švedske serije. Zato smo ovog puta pripremili žanrovski miks od pet zanimljivih serija koje ste verovatno propustili.

The Bear

Ovo je dramska komedija medijske kuće FX Productions, premijerno prikazana na Hulu platformi. a glavnu ulogu igra Shameless zvezda – Jeremy Allen White. Protagonista, Carmen, nasleđuje od rođenog brata haotičan porodični restoran u Čikagu. On je izuzetno talentovan mladi fine-dining kuvar koji balansira između porodičnih problema i male ali dinamične kuhinje čiji je vlasnik. Serija dočarava borbu sa svakodnevnim stresom, prevazilaženje traumatičnih događaja, ali uz dozu humora i topline. Simpatični nervozni likovi, pokazuju nam tenzije koje se javljaju u međuljudskim odnosima, kako se nose sa gubitkom i kako pronalaze sebe.

Maid

Netflix drama Maid, prikazuje borbe jedne mlade mame koja prolazi kroz porodično nasilje i emotivno zlostavljanje. Aleks, glavna junakinja, nakon jedne burne noći, uzima svoju trogodišnju ćerku i beži od kuće. Ona nema fizičke dokaze da je zlostavljana, ne može finansijski da izdržava ćerku i nema kome da se obrati za pomoć. Zapošljava se kao čistačica i prolazi kroz iscrpne birokratske procedure kako bi se osamostalila. Priča je tužna i teška, ali ako pogledate prvu epizodu, sigurno će vas privući da seriju završite. 

La chica de nieve

Ovo je španska misterija triler serija, u Netflix produkciji, rađena po istoimenoj knjizi Havijer Kastilja. Glavna junakinja filma je Miren Rojo, mlada novinarka koja pokušava da pronađe petogodišnju devojčicu koja je nestala na tradicionalnom karnevalu u Malagi. Radnja serije je napeta i nepredvidiva, a pogledaćete je u jednom dahu. 

Manifest

Ova sci-fi drama, emitovana je na NBC gde je i otkazana, ali je produkciju poslednje sezone na svu sreću preuzeo Netflix. Junaci serije, u povratku sa letovanja, ulaze u avion koji nestaje bez traga na pet godina. Nakon što su već uveliko smatralo da su putnici poginuli, avion se iznenadno pojavljuje. Međutim, za njih nije prošlo pet godina, već samo nekoliko sati, ali njihovi voljeni kod kuće, nastavili su svoj život. Osim međuljudskih izazova, javljaju se brojne misteriozne situacije koje putnici moraju da reše, a postavlja se pitanje da li je njihovo putovanje neka vrsta zavere, naučni eksperiment, ili neobjašnjiva viša sila.

The Dropout

Hulu nas neretko iznenadi zanimljivim sadržajem, kao što je to bila ova dramska miniserija. Priča je inspirisana stvarnim događajima, a u glavnu ulogu tumači zvezda mjuzikla Mamma mia – Amanda Seyfried. Radi se o čuvenoj Elizabet Holmes koja je pre svoje tridesete godine postala milijarderka i jedna od najbogatijih ljudi na svetu. Nakon što je odustala od studiranja biohemije na Stanfordu, mlada i ambiciozna Elizabeth, otvorila je svoju start-up kompaniju – Theranos. Želela je da napravi medicinsku spravu koja na osnovu uzorka krvi, otkriva dijagnozu pacijenta. Međutim, opsednuta uspehom, slavom i novcem, zanemarila je etiku i potencijalno dovela u opasnost veliki broj ljudi.

Učitati još
Zatvori