Art đir: Poslednji dani leta u beogradskim galerijama
Art đir: Poslednji dani leta u beogradskim galerijama

Art đir: Poslednji dani leta u
beogradskim galerijama

Avgust se već bliži kraju, što znači da je jesen sve bliža. Poslednje dane leta, kao i mnoge prethodne, koristimo za nove izložbe koje će obeležiti kraj letnje sezone.

What if I die with this song inside, izložba radova Marka Reeboskica

Na novoj izložbi Galerije ŠTAB i Umetničke inicijative KvART BW biće prikazani umetnički radovi mladog autora Marka Reeboskica rađeni u batika tehnici, koja podrazumeva intervencije na tkanini uz pomoć voska. Ovom za naše podneblje egzotičnom tehnikom umetnik se upoznao tokom boravka u Jogjakarti u Indoneziji, u kojoj je boravio posle završenih master studija u Hanoju. Primenjujući drevnu tehniku u savremenom obliku, Reeboskic otvara pitanja o odnosu pojedinca prema starim tradicijama u sadašnjem trenutku.

Izložba će biti otvorena do 26. avgusta.

Pijin svet, izložba radova Džulije Pejton-Džons

Džulija Pejton-Džons je britanska kustoskinja, direktorka galerije i umetnica, čiji će crteži objavljeni u knjizi Pijin svet biti predstavljeni i beogradskoj publici u galeriji X Vitamin. U ovom delu iz 2021. godine, autorka priča dirljivu priču o životu sa svojom trogodišnjom ćerkom Pijom. Ova serija crteža, koju je umetnica stvarala svake večeri tokom godinu dana, kada bi njena ćerka otišla u krevet, sadrži vizuelni dnevnik njihovih života uoči i tokom pandemije. Knjiga je istovremeno i zapis ovog vremena i poklon Piji na koju će se osvrnuti u budućnosti.

Izložba će trajati od 3. septembra do 5. oktobra.

 

Kamen, izložba radova umetničke grupe Dimenzija

Izložbena postavka u galeriji Dimenzija, prvoj srpskoj galeriji skulpture, predstaviće više od 20 skulptura u kamenu šestoro autora, različitih likovnih poetika, sa ciljem da prikaže raznovrsna poimanja materijala, mogućnosti izražavanja, oblikovanja i oplemenjivanja istog, kroz osobene skulptorske prakse. Autori postavke su istoričarka umetnosti, Jelena Balević i vajarka, dr Tatjana Karavelić, a svoje radove će predstaviti umetnici Ivan Marković, Kristina Ivić, Ružica Španović, Vladislava Krstić, Tatjana Karavelić i Katarina Gajović.

Izložba će trajati do 9. septembra.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori