Fashion insight: Najbolja izdanja sa dodele SAG nagrada
Fashion insight: Najbolja izdanja sa dodele SAG nagrada

Fashion insight: Najbolja izdanja
sa dodele SAG nagrada

Trideseto izdanje SAG nagrada održano je sinoć, 24. februara u Los Anđelesu. Reč je o nagradama koje dodeljuje Ceh filmskih glumaca, a kojima se odaje počast najboljim ostvarenjima u filmskim i televizijskim izvedbama za 2023. godinu.

Bilo je to veče u kojem su najveći broj nagrada odneli film Oppenheimer, kao i serije The Bear i Succession, čije su glumačke ekipe proglašene najboljima. Detaljna lista dobitnika čeka vas na linku, a mi se ovoga puta osvrćemo na pet zanimljivih izdanja sa crvenog tepiha.

Margot Robbie, SAG nagrada 2024
Margot Robbie
Ali Wong, SAG 2024
Ali Wong

Opis situacije: Dramatično

Margot Robbie i ovog puta je osvanula u kreaciji koja podseća na komad koji je pozajmila iz Barbinog ormana. Reč je o Schiaparelli Couture mini haljini sa naglašenim pink detaljem na ramenima koji se pretvara u dramatičan šlep. Kreacija koju je zaista teško ne primetiti.

Ipak, najdramatičnija haljina zasigurno je ona u kojoj se pojavila Ali Wong, dobitnica nagrade za najbolju glumicu u miniseriji. Dvodela kreacija Iris Van Herpen Couture bila je pravi mamac za poglede.

Anne Hathaway, SAG 2024
Anne Hathaway

It’s not just blue

Poseban trenutak ovogodišnje SAG nagrade bio je okupljanje glavne postave filma The Devil Wears Prada. Mini reunion Meryl Streep, Emily Blunt i Anne Hathaway, koje su se zajedno pojavile u ulozi prezenterki, možete pogledati u nastavku. Ipak, pre toga ćemo se osvrnuti na modno izdanje mlađe asistentkinje Mirande Priestly.

Za ovu priliku Anne Hathaway je izabrala arhivsku Versace haljinu koja je predstavljala svojevrsni omaž njenom liku Andy Sachs te danas legendarnoj sceni u kojoj se raspravlja o značaju plave boje.

Something old, something new

Glumica Brie Larson takođe je za dodelu odabrala modnu kuću Versace. A, iza dvodelnog kompleta stoji zanimljiva priča. Naime, nastao je prema sličnom komadu koji je manekenka Claudia Schiffer 1994. godine nosila u editorijalu za Vogue, a koji je glumica poželela da nosi u roze nijansi.

Za kraj, istaknućemo i glumicu Carey Mulligan koja je zasijala, doslovno i u prenesenom značenju, i to u zlatnoj haljini Armani Privé. Moramo priznati kako je ovu sezonu nagrada Carey, u skladu sa filmom koji predstavlja, pokazala neka maestralna modna izdanja.

Brie Larson, SAG nagrada
Brie Larson
Carey Mulligan
Carey Mulligan

Preuzeto sa Journal.hr

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori