Novootvorena “Cult Gaia” radnja u Majamiju je ostvarenje naših enterijerskih snova
Novootvorena “Cult Gaia” radnja u Majamiju je ostvarenje naših enterijerskih snova

Novootvorena “Cult Gaia” radnja u Majamiju je ostvarenje naših enterijerskih snova

Američki brend “Cult Gaia” nedavno je proslavio desetogodišnjicu postojanja, a pored flagship radnji u Los Anđelesu i Njujorku sada je dobio i svoju art verziju u Majamiju.

Novootvorenu radnju, za razliku od ostalih, sa spoljašnje strane krasi plavo beli mural napravljen od čak 1.800 ručno oslikanih pločica koje, kada se spoje, reprezentuju poznati vrt iz grčke mitologije.

Enterijer, sa druge strane, reprezentuje estetiku koja je prepoznatljiva za sve “Cult Gaia” radnje a to su – neutralni tonovi, dosta dnevnog svetla i sofe koje želimo da teleportujemo u svoj životni prostop i to – asap.

Istojiske reference kao glavne vodilje u dizajnu enterijera

Radnja u Majamiju sa spoljašnje strane svojevrsni je omaž grčkoj mitologiji, dok je enterijer okrenut ga Antičkom (ili Starom) Rimu.

Na samom ulazu u radnju stoji kao natpis “May all the doors of yhr world always be open to you” a to je ujedno u fraza koju je osnivačici brenda baka ponavljala u ranom detinjstvu i za nju imamo veoma posebno značenje. Spoj istorije, ličnih sentimentalnih sećanja i modernog enterijera sjajna su simbioza na kojoj počiva Cult Gaia estetika.

“Cult Gaia” kult

Kao što smo već pisali, Cult Gaia počeo je svoju modnu vladavinu kroz aksesoar koji je i dan danas u primarnom fokusu brenda. Njihovi komadi sveprisutni su na svetskoj modnoj sceni, a brend je uspeo da se estetski profiliše u nešto što je na prvo oko već prepoznatljivo ljudima koji su bar jednom bili u dodiru aksesoarom koji nosi njihov potpis.

Osnivačica Jasmin Larian je Los Angeles born & raised, te je svoju prvu radnju otvorila upravo u ovom gradu. Na amerčkom tlu proširila se na Njujork i Majami, dok se njeni komadi u Evropi mogu naći u okviru raznih koncept store-ova. Brend strategija je širenje na sva svetska tržišta i negovanje estetike koja je veoma prepoznatljiva – sa istorijskim referencama kroz dizajn samih proizvoda ali i maloprodajnih objekata.

Učitati još
Zatvori