Right on time: Jacquemus predstavio „Les Sculptures“ kolekciju, reviju otvorila Gigi Hadid
Right on time: Jacquemus predstavio „Les Sculptures“ kolekciju, reviju otvorila Gigi Hadid

Right on time: Jacquemus predstavio „Les Sculptures“ kolekciju, reviju otvorila Gigi Hadid

Simon Jacquemus predstavio je novu Les Sculptures kolekciju – u pravom trenutku. U međusmeni svetskih nedelja mode francuski dizajner je još jednom buntovnički zanemario propisani kalendar prikazivanja kolekcija i prikazao nove kreacije ni manje ni više nego u fondaciji Maeght, muzeju moderne umetnosti nedaleko od Nice.

Fondaciju su osnovali Marguerite i Aimé Maeght 1964. a u prostorijama se nalaze brojne slike, skulpture, kolaži i keramika, kao si ostali oblici moderne umetnosti. Kolekcija obuhvata dela značajnih umetnika 20. veka, a objekat je dizajnirao španski arhitekta Josep Lluís Sert. Pojedine zvanice revije su gledale sa možda najluksuznijih mesta poput klupe umetnika Alberta Guscomettia.

Bilo kako bilo, ovo su nam bile poznate informacije. Charlotte York nas je uveliko „pozvala“ na spekrakularni događaj, a njen prepoznatljiv look koji uključuje džemper preko ramena imali smo priliku da detektujemo i na samoj reviji. Među zvanicama, pored Kristin Davis lično, bila je i najmlađa sestra i Kardashian-Jenner klana. Kylie Jenner ponovo je povela Stormi, a njihov matching outfit ovog puta bio je još slađi. Total red kombinacije samo su još jednom potvrdile vladavinu crvene boje. Kylie je na reviji sedela pored genijalne Carine Roitfeld.

@jacquemus

Les Sculptures

Kada je reč o samim dizajnima, ono što je neretko problematika kada je reč o modnoj kući Jacquemus jeste nedostatak kreativnih vizija. Prozivod je uvek promišljeno predstavljen, ali modni entuzijasti neretko prigovaraju Simonu upravo manjak dizajnerskih smicalica. Njegov minimalistički pristup ipak ne umanjuje nadrealističku formu, a ovog puta izdvajamo komad nekonformističke ideologije. U pitanju su sandale sa „duplom“ štiklom čija vizuelna manifestacija zaista ruši dosada postavljene standarde industrije. Zanimjivost? Izgeldaju prilično udobno. Takođe, Simon je reklo bi se odlučio da umesto torbi ove sezone nosimo – neseser.

Kako smo već istakli, reviju je otvorila Gigi Hadid u bež kaputu naglašene siluete. Takođe, pistom su prošetale Emily Ratajkowski, Imman Hammam i Amelia Gray za koju predviđamo da će veoma brzo postati najtraženije lice industrije. Ćerka supermodela Lise Rinne uveliko je šetala revije poput Chanela, Roberta Wuna, Alaie, Bossa, Balenciage itd.

les skulptures
@jacquemus

Foto: Instagram (@jacquemus)

Učitati još
Zatvori