Stigla je sezona teddy kaputa, a mi otkrivamo koje modele nosimo ove zime
Stigla je sezona teddy kaputa, a mi otkrivamo koje modele nosimo ove zime

Stigla je sezona teddy kaputa, a mi
otkrivamo koje modele nosimo ove zime

Sa sve nižim temperaturama recipročno raste ideologija layeringa i nošenja što toplijih komada. Ipak, aktuelni trendovi nalažu ne toliko praktičnu filozofiju kraćih verzija kaputa i jakni u koje potencijalno ne vredi uložiti. Tako smo početkom jeseni započeli talas crop trenč kaputima, a ubrzo smo detektovali i kratke puffer jakne. Aktuelni mikro trendovi, reklo bi se, ne prelaze granicu statement komada i potencijalno narušavaju koncept zimskog modnog imperativa koji bespogovorno uključuje odeću čija svrha prevashodno ima za cilj da nas ugreje. Bilo kako bilo, sezona zimskih ideologija je tu, a mekani kaputi su konačno stupili na scenu. I to, sada već očekivamo, kratki teddy kaputi.

Be soft

Mantru samo nežno prema sebi ovog puta prenosimo na izbor kaputa. Teddy coat je jedan od trendova za koji smo predviđali da će ostati u kategoriji mikro trendova, međutim njegova popularnost ne jenjava i iz sezonu u sezonu detektujemo sve veću potražnju i to za klasičnim modelima pretežno u braon nijansama. Kratke verzije ovog komada, koji nastoji da sebi osigura status vanvremenskog, uočili smo u garderoberima brojnih modnih entuzijastkinja, te smo se zapitali da li smo prerano osudili ovaj trend.

Njegova praktičnost je svakako umanjena u odnosu na duge, često oversized, modele. Međutim, ukoliko kratki teddy coat poredimo sa crop siluetama trenč kaputa ili puffer jakni, ova verzija mekanih kaputa ipak odigrava i svoju ulogu funkcionalnosti.

Press play: Dress up games

Igrice stilizovanja su umnogome dinamičnije kada je reč o kratkim teddy kaputima za razliku od dužih verzija koje praktično sakriju ceo autfit. Široke farmerke i trendi obuća idealna su opcija prilikom kombinovanja. Kačketi su ultimativni aksesoar koji će stvoriti utisak mix & match looka.

Journal finds: Kratki teddy kaputi

Zavirili smo u kolekcije high-street brendova i izdvojili stylish modele kratkih teddy kaputa.

zara
massimo dutti
h&m
h&m
zara
kratki teddy
zara
kratki teddy
h&m
kratki teddy
h&m
kratki teddy
zara

Journal finds: Dugi teddy kaputi

Emily Ratajkowski je zvanično najavila sezonu teddy kaputa i prošetala klasičan oversized model dok je njen dvogodišnji sin nosio upravo kratku teddy jaknu.

Izdvojili smo i klasične duge modele koje smo, takođe, pronašli u kolekcijama high-street brendova.

h&m
zara
h&m
mango
zara

Foto: Profimedia, Instagram (@hae146, @itsmilyjames, @missjamiefirth, @carinapranz), Zara, Massimo Dutti, H&M, Mango

Učitati još
Zatvori