Potvrđeno je: Gabriela Hearst napušta brend Chloé
Potvrđeno je: Gabriela Hearst napušta brend Chloé

Potvrđeno je: Gabriela Hearst
napušta brend Chloé

Glasine su bile tačne: kreativna direktorka Gabriela Hearst nakon tri godine napušta modnu kuću Chloé. Svoju poslednju kolekciju za proleće/leto 2024, predstaviće na Nedelje mode u Parizu, 28. septembra ove godine.

Gabriela Hearst svojim dolaskom na čelu kreativne direktorke modne kuće Chloé napravila je velike promene i to nabolje. Inicirala je i implementirala održivost kao must, dok je porast prodaje od čak 60 odsto, očigledno, došao kao sekundarna nagrada za dobre namere. Hearstova je zaista promenila i unapredila brend, koji se zahvaljujući njenim veštinama popeo nekoliko lestvica više.

True/False

Iako su vest odavno još potvrdili izvori bliski brendu, sada je i sam brend potvrdio odlazak Hearstove. Ipak, tačan razlog prekida saradnje nije poznat. Spekulisalo se da Gabriela Hearst želi da se fokusira na sopstveni brend, a da li ne zaista tako vreme će pokazati. Baš kako se i spekulisalo poslednju kolekciju prikazaće ove jeseni na Nedelji mode u Parizu. A uporedo se očekuje i lansiranje Chloé x Atelier Jolie capsule kolekcije s novim brendom glumice, Atelier Jolie, o kojem smo već pisali a na kojoj je Hearstova takođe radila.

gabrielahearst
gabrielahearst
chloe
chloe

Nova kolekcija proleće ’24

Na zvaničnom Instagram nalogu brenda Chloé predstavljena je kolekcija za proleće 2024. H pitanju je poslednja koju je Hearstova dizajnirala. Fokus kolekcije, i ovog puta, usredsređen je na buđenje svesti, savesti, cirkularnost i održivosti, kao i bezvremen dizajn. Izražena kroz meke, zaobljene siluete sa naglaskom na održivije materijale, kolekcija najavljuje dobru modnu sezonu.

Sa potpisom – Gabriela Hearst

Urugvajska dizajnerka bila je sasvim prirodan odabir za vodeću ulogu u brendu. S obzirom na to da je njen dizajnerski potpis i zanimanje za pitanje održivosti iskazano i kroz rad na sopstvenom modnom brendu. Tako je pod njenim rukovodstvom, modna kuća Chloé postala prva evropska modna kuća koja je dobila B Corp sertifikat. Nakon njene prve kolekcije za ovu kuću tvrdila je da je koristila ćetiri puta više održivih materijala nego što je korišćeno prethodne godine. Teksas je bio organski, poliester i viskoza reciklirani, a torbe su bile vintage. Danas, torbice sa njenim potpisom se proizvode u ograničenoj seriji i baš zbog toga imaju još veću vrednost. Tako je Hearst pretvorila Chloé u vodeću održivu luksuznu modnu kuću. Ko će je naslediti još nije poznato, ali već se ranije šuškalo da je izvestan povratak Clare Waight Keller.

Učitati još
Zatvori