Atelier Jolie: I Angelina Jolie zakoračila u modnu industriju
Atelier Jolie: I Angelina Jolie zakoračila u modnu industriju

Atelier Jolie: I Angelina Jolie
zakoračila u modnu industriju

Na Instagramu je osvanuo profil Atelier Jolie, a naše prve sumnje su se ispostavile kao istinite. Naime, jedna od najuticajnijih glumica koja je godinama važila za najlepšu ženu na svetu, Angelina Jolie, konačno je zakoračila u modnu industriju i osnovala potpuno nov koncept.

Svako može da stvara, zašto onda žudimo za dizajnerskim etiketama? Zašto kupujemo dizajne drugih osoba, kada možemo sami da ih kreiramo? Zapitala se Angelina Jolie na početku saopštenja. Najviši oblik samoizražavanja jeste da stvaramo za sebe, istakla je.

Atelier Jolie by Angelina Jolie

Atelier Jolie kreiran je sa ciljem da se stvori zajednica „kreativnosti i inspiracije“, a da istovremeno okuplja tim različitih profila koji se zasniva na veštinama zainteresovanih talentovanih kreativaca. Ovim potezom, Jolie se pridružuje drugim istomišljenicima u njihovim naporima da demokratizuju modnu industriju, omogućavajući potrošačima pristup novim dizajnerima i zanatlijama.

Održiva ideologija kreiranja

Kako kažu, prilikom kreiranja odeće Atelier Jolie koristiće se starinskim odnosno vintage materijalima ili ostacima već korišćene tkanine. Prezicnije rečeno, atelje će zajedno sa Angelinom Jolie na čelu, inicirati vid upcycling metode kojom će nastojati da ožive komade čija upotreba odavno nema svrhu ili pak da jednostavno prekroje odeću iz svojih ormana i kreiraju jedinstvene dizajne koji otelotvoruju ličnu kreativnost.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori