Le Méridien Lav – moderan luksuzni splitski resort koji dodajemo na travel listu
Le Méridien Lav – moderan luksuzni splitski resort koji dodajemo na travel listu

Le Méridien Lav – moderan luksuzni splitski resort koji dodajemo na travel listu

U potrazi za hotelima koji nude više, stigli smo nadomak Splita u čuveni hotel Le Méridien Lav. Karakterišu ga bogato kulturno nasleđe, novi vizuelni identitet koji spaja savremenu eleganciju i bezvremenski šarm tradicije, sjajna usluga i nezaboravno iskustvo u srcu Dalmacije. Biser jadranskog mora, Le Méridien Lav poziva da istražite svaki kilometar impresivnog jadranskog arhipelaga i smaragdno čistog mora. Osim toga, idealna je polazna tačka za istraživanje dalmatinske obale jer se nalazi u blizini kultnih gradova, ostrva i nacionalnih parkova, poput Dioklecijanove palate, Trogira, ostrva Brač i Hvar koja morate posetiti.

Biser jadranske obale

Okružen impresivnim jadranskim arhipelagom i smaragdno čistim morem, Le Méridien Lav jedini je resort s pet zvezdica na srednjem Jadranu. S više od pola veka bogate i burne istorije, Le Méridien Lav postao je neprikosnoven simbol luksuznog hotelijerstva na jadranskoj obali, biser hrvatskog turizma i kultno mesto koje je duboko utkano u kolektivnu svest Splićana. Smešten u nekadašnjem ribarskom mestu Podstrana, osam kilometara južno od Splita, pruža potrebnu privatnost. Bogatu zaostavštinu oduvek je negovao kao neodvojivi deo identiteta. Tako je resort postao asocijacija na savremenu eleganciju i bezvremenski šarm. I savršen beg od svakodnevice.

ultimativni makeover

Ovaj legendarni splitski resort imao je burnu prošlost. Tokom vše od pet decenija svog postojanja prebrodio je mnoge izazove. I uspešno prošao kroz velike promene. Entuzijazam mu nije bio poljuljan ni tokom izazovne pandemijske godine. Umesto da sačekaju neka bolja vremena prekrštenih ruku, tim Le Méridien Lava uhvatio se ukoštac i započeo proces kompletnog renoviranja hotela. Time je pokazao kako kriza zapravo može biti prilika. Nakon tri faze obnove, na svoj veliki jubilej, pedeset godina postojanja, Le Méridien Lav je povratničku turističku sezonu dočekao u  novom, osveženom ruhu.

Zahvaljujući viziji međunarodnog arhitektonskog biroa Atellior kom je Le Méridien Lav poverio makeover, hotel je oplemenjen novim vizualnim identitetom smeštajnih kapaciteta. Ali i javnih hotelskih prostorija – predvorja, recepcije, hotelskog bara u predvorju, kao i samog ulaza u hotel. Intervencijama u prostoru bez narušavanja vizure hotela kreirano je i nekoliko novih luksuznih apartmana. Osim hotelskih soba i javnih prostorija koje su osvanule u novom ruhu, Le Méridien Lav je u procesu obnove svojoj bogatoj ponudi dodao i novi vinski podrum kao i luksuzni apartman s velikom terasom i privatnim jacuzzijem, te nezaboravnim pogledom na marinu  s koje puca pogled na obližnja ostrva.

MER

Nakon renoviranja, Le Méridien Lav postao je moderno i prozračno mesto koje spaja šarm mediteranskog ambijenta s mid century stilom svojstvenim brendu. Bogato nasleđe i društvena vrednost hotela integrisani su u dizajn enterijera kroz radove cenjenih splitskih fotografa Feđe Klarića i Stanka Karamana koji od šezdesetih godina dokumentuju život na splitskim ulicama.

MER

Za sva čula

Resort Le Méridien Lav danas raspolaže s 378 smeštajnih jedinica i 14 savremeno opremljenih kongresnih dvorana. Tu su i luksuzni RE:CUPERA wellness i spa centar namenjen opuštanju. Resorta čini i osam restorana i barova, poput novog restorana u marini Port 74 ili hedonističkog Gooshter Beach Cluba. Ova dva sjajna mesta nude vrhunsko gastonomsko iskustvo, nestvaran ambijent i nezaboravnu zabavu. Predstavljaju savršeno mesto za stvaranje novih letnjih uspomena.

gooshter beach club
gooshter beach club
gooshter beach club
7 palms restaurant

Na mestu nekadašnje ribarske luke, u sklopu resorta, danas je smeštena marina Lav . Poseduje 74 veza za celogodišnji prilaz jahti i brodova do 40 metara dužine. U sklopu marine nalazi se i šetalište s barovima, restoranima Conlemani i Port74, te buticima i radnjama različitog sadržaja.

conlemani restaurant
conlemani restaurant
Port 74 restaurant
Port 74 restaurant
conlemani restaurant
Port 74 restaurant
marina

Foto: Marko Mihaljević, Lidija Lolić, Domagoj Blažević, Georgije Fakaros

Učitati još
Zatvori