Ovog leta nosićemo espadrile sa platformom – a pronašli smo i high-street favorite
Ovog leta nosićemo espadrile sa platformom – a pronašli smo i high-street favorite

Ovog leta nosićemo espadrile sa platformom – a pronašli smo i high-street favorite

Espadrile sa platformom su novi trend predstojećeg leta. Ove šik, elegantne sandale asociraju nas na dane i noći pored plaže, ali i šetnju gradom na kasnom popodnevnom suncu.

Inspiracija polazi od Francuskinja, koje su donekle asocijacija na ove sandale – njima su verne već decenijama sa dolaskom toplijih dana. Ipak, uticaj se izgleda širi – a stigao je i do nas. Omiljeni high-street butici u svojim letnjim kolekcijama imaju veliki broj espadrila sa platformom – izdvajamo favorite.

Espadrile – staple ormara Francuskinja

Iako mnogi misle da su espadrile prevaziđene, te da se sada nose isključivo baletanke i fisherman sandale, espadrile sa platformom su zapravo obuća koja će uvek biti u modi. Francuskinje su pravi dokaz te izjave – a činjenica da ih vole i nose i danas dokazuje da su sve samo ne out. One ih mahom stilizuju uz duže haljine koje se vezuju oko struka, a koje su jedan od najženstvenijih letnjih komada odeće.

Kako ih stilizujemo?

Espadrile sa platformom, pored haljina koje se vezuju oko struka, nosimo i uz duže suknje i košulje. Asocijacija na espadrile svakako su i pletene i torbe od rafije, zbog sličnosti u materijalima. Tako su one idealan matching aksesoar. U skladu sa prirodnom estetikom, biramo da nam odeća koju nosimo uz espadrile bude skrojena od prirodnih materijala. Posebno za letnje dane, pamuk i lan su favoriti. Uz espadrile sa platformom se tako odlično slažu i pamučne pantalone na pruge koje su u trendu.

Dopada nam se i izgled maxi teksas suknji uz espadrile – a inspiraciju nalazimo kod Sare Baceiredo. Uz espadrile sa platformom slažu se i svetlo plava i teget boja, posebno kada je reč o najprepoznatljivijem, bež modelu espadrila.

Journal finds

Foto: Zara / Mango / Bershka / Pull and Bear / Stradivarius / Instagram (@yevtopyer / @sarabace / @vidanaaaa / @dennielias / @ariadibari)

Učitati još
Zatvori