Trend alert: Maxi denim suknje
Trend alert: Maxi denim suknje

Trend alert: Maxi denim suknje

It’s officialmaxi denim suknje su najnosiviji komad prelaznog perioda. Bili smo ubedjeni da je ovaj trend neka prolazna faza, dok se oni pravi ne konkretizuju, ali demanti stižu iz dana u dan.

Mnoge devojke od stila uvrstile su baš ovaj komad u svoju modnu svakodnevnicu, tako da ako imate maxi denim suknje u ormanu iz nekih davnijih dana – it’s time to bring those out. Ukoliko niste ispratili ovaj trend u prošlom ciklusu, mi za vas tražimo ove modele online.

Iako smo dobili hint kroz runway modele koje su nam za sezonu SS ’23 plasirali Balenciaga, MM6 Maison Margiela i Burberry, nismo znali da li će se zamisao dizajnera realizovati kao trend. Dakle, sušta suprotnost od mikro suknji (svi dobro znamo da pričamo o Miu Miu modelu), maxi denim suknje su naša nova modna realnost.

Iako su obeležile hippie modni kult sedamdesetih, kasnije su bile sastavni deo Y2K modne scene, da bi ciklično stigle opet, dvadesetak godina kasnije. Lake za kombinovanje i stilizovanje, praktične i nosive – maxi denim suknje su jedan od vodećih prolećnih trendova.

Kada je ovaj trendi komad u pitanju, savetujemo vam da ne radite denim on denim varijantu, već da ga kroz stajling pustite da diše. 

Kod dugačkih teksas suknji opcije za obuću su neograničene, tako da ih možete nositi na patike, oxfordice, ravne čizme, ali i one sa štiklom. Suma sumarum, komad u koji vredi uložiti jer je veoma lak za kombinovanje, a moźete ga nositi kroz razne prelazne periode + leti.

Journal izbor

maxi denim suknje
Maison Margiela
maxi denim suknje
Maison Margiela
maxi denim suknje
Zara
Maxi denim suknje
Zara
Ganni
maxi denim suknje
Ganni

Foto: Instagram; Zara; Mytheresa

Učitati još
Zatvori