Poulette: Kako je Brad Pitt od običnog restorana u Parizu napravio novu gastro atrakciju?
Poulette: Kako je Brad Pitt od običnog restorana u Parizu napravio novu gastro atrakciju?

Poulette: Kako je Brad Pitt od običnog restorana u Parizu napravio novu gastro atrakciju?

Pariz – grad umetnosti, ljubavi i kvalitetne gastronomije – tokom cele godine privlači veliki broj turista iz čitavog sveta. Sa obzirom na njegovu veličinu, teško je odlučiti se kom delu grada želite da posvetite vreme, te istražite svaki njegov skriveni kutak. Upravo zbog toga, prilikom prve [ ili naredne ] posete neophodno je da napravite detaljan plan i razradite svoju to do & to visit listu. Na nju, između ostalog, ne zaboravite da dodate ultimativne sneaker stores, kafić Barkers and Brothers, ali i Poulette – restoran koji glumac Brad Pitt nije slučajno izabrao za proslavu rođendana.

Bienvenue & bon appétit

Restoran Poulette smešten je u ulici 3 Rue Étienne Marcel i nalazi se na samo nekoliko minuta hoda od kompleksa Centre Pompidou koji je nezaobilazna lokacija brojnim turistima. Bilo da želite da ga posetite isključivo zbog spoljašnjosti ili onoga što je smešteno unutar njega, Poulette je definitivno nezaobilazna stanica na tom putu. 

Njegovo radno vreme varira i trenutno se otvara tek od 18.30 časova. Dakle, u njemu se ne služe doručak i ručak, već isključivo večera. Pored toga, on je idealno mesto za degustaciju koktela, ali i poznatih francuskih vina.

Poulette (5)
/ @pouletterestaurant /
Poulette (4)
/ @pouletterestaurant /

Atmosfera koja vlada unutar ovog restorana opisana je kao intimna, prijateljska i šarmantna. Takođe, ovaj lokal idealan je kako za poslovne partnere, parove i prijatelje, tako i za veće porodice.

On tokom cele godine privlači i brojne poznate ličnosti iz različitih sfera. A upravo su Brad Pitt i njegova rođendanska večrera zaslužni za činjenicu da se o ovom lokalu počinje više pričati.

Quick look: Karta jela i pića

Iako pojam poulette u prevodu označava piletinu, istoimeni restoran nije fokusiran isključivo na jela od piletine. Ipak, namirnice koje se koriste u njihovoj pripremi pažljivo su odabrane, i to u skladu sa godišnjim dobima.

Meni nije predugačak i sastoji se od svega nekoliko karakterističnih jela, čini se da su sva mesta neretko rezervisana. Stoga je neophodno da i vi to učinite makar nekoliko dana / nedelja pre posete Parizu.

Poulette (1)
/ @pouletterestaurant /

Glavni jelovnik sastoji se iz predjela, različitih varijacija glavnog jela i nezaobilaznih poslastica. Međutim, ukoliko vam na prvi pogled nazivi jela poput ONGLET DE BOEUF MARINÉ ili TARTE AU CITRON PAVOT ništa ne znače, uvek možete da računate na pomoć ili dodatne savete kada je u pitanju konačni odabir.

Ipak, ukoliko je neophodno izdvojiti specijalitet kuće, veliki broj onih koji su restoran posetili kažu da je to definitivno marinirani goveđi jezik. On se služi sa hrskavim pomfritom i salatom, a obično nakon njega sledi tradicionalni francuski tart.

Poulette (2)
/ @pouletterestaurant /
Poulette (3)
/ @pouletterestaurant /

Naposletku, ukoliko ne želite da eksperimentišete sa večerom, u ponudi se nalaze i nešto tipičnija jela, pripremljena uz specifičan Poulette twist. Ali, jedno je sigurno – njegove ocene na velikom broju relevantnih sajtova u proseku iznose oko 4.5 od zvezdica. Zato je ova nova gastro atrakcija definitivno vredna pažnje i pinovanja prilikom posete Parizu.

Foto: Instagram @pouletterestaurant

Učitati još
Zatvori