First stop: Sneaker stores u Parizu sa ultimativnim izborom patika
First stop: Sneaker stores u Parizu sa ultimativnim izborom patika

First stop: Sneaker stores u Parizu sa
ultimativnim izborom patika

Dobro došli u nešto drugačiji vodič kroz Pariz. Ajfelovu kulu ste uveliko odmerili, Luvr odavno istražili, čak ni hidden gems i omiljeni lokali Parižana više nisu dovoljno „skriveni“. Shodno tome, odlučili smo da pripremimo pravu modnu poslasticu svim poklonicima sneaker kulture i ispišemo listu ultimativnih radnji čija popularizacija se oslanja upravo na implementiranje najsvežijih modela patika na sceni.

Jasno je da je sneaker kultura odavno prekoračila granicu zaluđenosti patikama i postala svojevrsni lifestyle čija ideologija se praktično preslikala u brojne kategorije gotovo nezamislive mogućnosti povezivanja sa pričom koju sa sobom nosi sportska obuća. Jedan od takvih primera jeste dizajn enterijera kao imperativ svake nadaleko poznate sneaker store lokacije, a Pariz je bespogovorno jedan od najboljih primera. Shodno tome, pronašli smo nekoliko radnji sa nepogrešivim izborom aktuelnih modela koji se nalaze u jednako promišljenom prostoru. KITH je flagship radnja o kojoj smo uveliko govorili, a u nastavku se nalazi još nekoliko niche prodavnica namenjena sneaker fanaticim.

SHINZO

Smeštena u samom centru Pariza i to na nekoliko lokacija, Shinzo je prva sneaker store destinacija na Journal travel quide listi. Naime, iako u ovoj radnji možete da pronađete modele patika različitih etiketa, još raznovrsnijih kategorija, naglasak je ipak stavljen na košarkaške siluete. Sa popularizacijom Air Jordan i Dunk modela, košarkaške patike su zakoračile van linija terena i stupila na lifestyle scenu, te nas ne iznenađuje svojevrsno sužavanje fokusa isključivo na jedinstvenu selekciju sportske obuće.

THE BROKEN ARM

The Broken Arm je jedna od najlegendarnijih multi brend radnji u Parizu, a njen domen nisu isključivo patike. Međutim, ono što će zanimati sve sneaker zaluđenike jeste da su upravo u ovoj radnji neretko nalaze high-heat dropovi koje nije jednostavno pronaći. Stoga, ukoliko za sebe tvrdite da ste istančanog ukusa ovo je vaš ultimativni izbor.

NAKED Copenhagen

Big news! NAKED Copenhagen, kako već pretpostavljate, jedan od vodećih danskih retailera. Njihova filozofija oslanja se na liniju ženske obuće, a konačno je otvorena i prva radnja u Parizu. Iako su patike univerzalni komadi neretko postoji značajna distinkcija između muških i ženskih dezena koji gotovo nikada ne idu u korist devojaka. Upravo zbog toga, NAKED asortiman izdvaja neke od najatraktivnijih women’s modela nimalo upitne estetike.

SNEAKERS’N’STUFF

Sneakers’n’Stuff ili skraćeno SNS radnja otvorena je u francuskoj prestonici još 2015. godine koju smatramo početkom komercijalizacije sneaker kulture i svojevrsnom prekreticnom na modnoj sceni koja je redefinisala pojam streetstylea sa pojavom hypebeast supkulture. U ovoj multi brand randji nalazi se ozbiljno promišljena ponuda kako sportske obuće tako i odeće, a sve se to nalazi u lukavo dizajniranom Bauhaus inspred enterijeru.

STARCOW

Kada je reč o sneaker store lokacijama Starcow je ono što bismo modnim rečnikom nazvali timeless piece s obzirom na to da se ponuda u ovoj streetwear radnji nalaze kultni dizajni, limitirane serije, retke Dunk siluete, kao i majice sa natpisima koje bespogovorno svrstavamo u kategoriju kolekcionarskih komada. Ljubitelji ne samo sneaker kulture već i celokupnog lifestyle koji ide side by side sa ovim modnim pravcem u ovoj radnji imaju mogućnost da uživaju u nesvakidašnjem iskustvu kupovine.

FOOTPATROL

Footpatrol radnja predstavlja staru gardu kada je reč o sneaker store lokacijama u Parizu. U njenom asortimanu pronaći ćete gotovo nezamislive modele patika do kojih je praktično nemoguće doći. Zanimljivost jeste da se izlog nalazi upravo u luksuznom Le Marais distriktu, te je ovo još jedan razlog zašto bi trebalo da posetite Footpatrol radnju.

Učitati još
Zatvori