Louis Vuitton otvara vrata svog prvog hotela u Parizu u 2026. godini – ali mišljenja su već sada podeljena
Louis Vuitton otvara vrata svog prvog hotela u Parizu u 2026. godini – ali mišljenja su već sada podeljena

Louis Vuitton otvara vrata svog prvog hotela u Parizu u 2026. godini – ali mišljenja su već sada podeljena

Nakon pop-up restorana vegeterijanske kuhinje, prodavnice čokolade i kafića, modna kuća Louis Vuitton na postojeći spisak dodaće još jedan lanac koji nije direktno povezan sa modnom industrijom. Ovaj put, u pitanju je hotel u Parizu. A iako će do svečanog otvaranja doći tek tokom 2026. godine, već sada dizajn ove građevine podelio je javnost na dve kategorije. Jedni su očarani, dok drugi nisu zadovoljni kako ona izgleda.

Louis Vuitton x Champs-Élysées

Za hotel, koji će se nalaziti na popularnoj aveniji Champs-Élysées, kaže se da će biti jedna od najluksuznijih lokacija u Parizu. Ipak, to već delimično i jeste jer je ovde smeštena najveća Louis Vuitton prodavnica na svetu, kao i sedište ove modne kuće.

Spektakularna građevina u art nouveau stilu koja će postati hotel ima dugu istoriju. Između ostalog, na ovom mestu nalazio se hotel Elysée Palace, a kasnije i banka. A pored toga, iz njene unutrašnjosti prostire se jedan od najlepših pogleda na glavni grad Francuske.

profimedia

Takođe, očekuje se da će hotel, poput samog brenda, odisati elegancijom i prefinjenošću. A dok se renovira, njegova spoljašnjost je kamuflirana i podseća na džinovsku Louis Vuitton putnu torbu sa prepoznatljivim mongramom brenda.

Upravo to podelilo je korisnike društvenih mreža koji su izrazili kako oduševljenje, tako i nezadovoljstvo. Međutim, fasada je privremena i verovatno će biti uklonjena nakon što hotel u potpunosti bude osposobljen za delatnost.

profimedia

Ipak, i dalje nije poznato kom arhitektonskom timu je poveren ovaj specijalni zadatak. Uprkos tome, jedno je sigurno – luksuzni hotel predstavljaće sledeći korak za modnu kuću koja odavno želi da proširi svoj uticaj i na druge društvene aspekte. A ugostiteljstvo je samo jedan od njih.

profimedia

Louis Vuitton hotel x AI 

Dok do zvaničnog otvaranja ne dođe, veštačka inteligencija već je odlučila da se poigra sa unutrašnošću ovog budućeg hotela. Naravno, akcenat je stavljen na prepoznatljive boje i estetiku popularnog brenda. Iako su primeri prostorija fiktivni, AI tehnologija u više navrata predvidela je nešto što se kasnije ispostavilo kao potencijalno rešenje. Ipak, do svečanog otvaranja hotela dele nas još pune dve godine – a isto tako i mnogo novih predviđanja.

@asta.shion
@asta.shion
@asta.shion
@asta.shion

Foto: Profimedia / Instagram (@asta.shion & @popcorn.paris)

Učitati još
Zatvori