Iskoristite praznu teglu od Nutelle da napravite sladoled
Iskoristite praznu teglu od Nutelle da napravite sladoled

Iskoristite praznu teglu od Nutelle
da napravite sladoled

Sladoled je obavezna letnja posastica. A u gastro svetu, kao i u svim ostalim, trendove kreiraju ih društvene mreže. Ovog puta reč je o sladoledu za koji vam je potrebno, ni manje ni više samo dva sastojka. Jedan od njih je skoro potrošena tegla od Nutele, a drugi slatka pavlaka. Ljubitelji sladoleda od čokolade se verovatno već spremaju da ga pripreme! Ova poslastica definitivno je odličan način da se rashladite do kraja ovog leta, a sa obzirom na to da je priprema i više nego jednostavna, verujemo da nećete moći da pogrešite. Što samo znači, može da ga pripremi svako, bez obzira na iskustvo u kuhinji. Kako smo i sami već isprobali ovaj recept, jedini komentar koji imamo je: sa Nutellom definitivno ne možete da pogrešite!

Sladoled je kremast, ukusan, a u zavisnosti od toga koliko volite slatko balans sastojaka možete balansirati po potrebi. Ukoliko trenutno nemate „polupraznu teglu Nutele“ recept možete pripremiti i u posebnoj činiji za sladoled. Dakle, da li smo upravo uspeli da vam ulepšamo dan?

Sastojci:

400 mililitara slatke pavlake

Čokoladne mrvice po želji

Priprema:

Zagrejte malo slatke pavlake, najviše 100 mililitara. Sipajte u teglu od Nutelle i protresite dok se ne otopi, a krem skine sa ivica tegle. Dodajte ostatak slatke pavlake u teglu. Punu teglu stavite u zamrzivač. Pre jela preporučuje se da se ostavi na sobnoj temperaturi 30 do 60 minuta da se malo odmrzne. Sladoled ukrasite čokoladnim mrvicama po želji.

Učitati još
Zatvori