Oatmeal muffins: Donosimo recept za mafine sa borovnicom i bananom
Oatmeal muffins: Donosimo recept za mafine sa borovnicom i bananom

Oatmeal muffins: Donosimo recept za
mafine sa borovnicom i bananom

Mafini su već odavno postali jedan od omiljenih slatkih izbora. Mogu poslužiti kao savršena poslastica, užina ili neretko kao i doručak. Food blog teak & thyme i Gail, koja se krije iza istog, nas uče receptu za mafine koji u sebi sadrži zdrave a ukusne sastojke. Idealni su za jutarnji obrok.

mafini
@teakandthyme

Sastojci:

  • Brašno tip 500
  • Ovsene pahuljice
  • Šećer u prahu
  • Prašak za pecivo
  • So
  • Banane – zrele i mekane
  • Ulje
  • Jaje
  • kondenzovano mleko (stepka)
  • Vanilin ekstrakt
  • Kupine

How to: Mafini sa borovnicom i bananama

Ono što vam je potrebno pored sastojaka jeste pleh namenjen za mafine, kao i papirne korpice za iste. Zagrejte rernu na 220 stepeni. U posudu srednje veličine stavite  brašno, ovsene pahuljice, šećer, prašak za pecivo i so. Sve to promešajte. Ostavite sa strane. U malo veću posudu stavite banane a zatim ih viljuškom zgnječite, sve dok ne dobijete kašastu smesu. Zatim, dodajte ulje, jaje, kondenzovano mleko i vanilin ekstrakt, i umutite ih zajedno dok se ne sjedine. Prethodne dve smese spojite i promešajte sve dok se ne sjedine. U to ubacite iseckane kupine i ravnomerno ih rasporedite po smesi. Kašikom ili špatulom napunite korpice za mafine smesom do vrha i zatim na svaki dodajte šečer u prahu. Poređajte ih u pleh i ubacite u rernu. Mafine pecite oko 23-25 minuta ili dok vrhovi lagano ne postanu zlatno smeđi, a čačkalica umetnuta u sredinu izađe čista. Nakon što ih izvadite iz rerne, ostavite ih da se ohlade 15 minuta pre nego ih servirate. Uživajte!

Foto: Instagram @teakandthym

Učitati još
Zatvori