Pronašli smo novo specialty coffee mesto u Beogradu: Rocket Coffee
Pronašli smo novo specialty coffee mesto u Beogradu: Rocket Coffee

Pronašli smo novo specialty coffee mesto
u Beogradu: Rocket Coffee

Kafe nikada dosta. Journal tim i te kako živi tu mantru, te je stalno u potrazi za novim cool mestima. Od bistroa SLOJ, preko vračarskog kafea SONDER za one koji u potrazi za remote rad kafićem, sve do novosadskih – i nazad, beogradskih – kafa za poneti, početak godine prošao nam je u otkrivanju gastro čari naših gradova.

Na našoj agendi sada se našlo novo specialty coffee mesto, Rocket CoffeeLociran na Savskom vencu, Rocket Coffee je prostran i moderan lokal sa impresivnom kartom pića čije smo (današnje) otvaranje detaljno ispratili.

/ @rocketcoffee.rs /
/ @rocketcoffee.rs /

Kafa, ploče i radionice

Lociran u blizini Brankovog mosta, tačnije u ulici Karađorđeva 49b, Rocket Coffee stiže na našu listu mesta koja obavezno moramo posetiti – posebno tokom dugih vikend šetnji pored reke. Na meniju nove kafeterije smo pored tradicionalne ponude kafa baziranih na espressu pronašli i nekoliko signature pića. To su baklava latte, napravljen od kombinacije espressa, mleka, kikirikija, karamele i meda i salted caramel latte. U ponudi su i orange i vanilla raf, kremasta pića od kafe koja potiču iz Rusije. Pred toplije dane raduje nas što smo zapazili i veliki izbor hladnih kafa, kao što su espresso i cappuccino freddo, espresso tonic i rocket shake. Tu je i matcha, koju volimo u svim oblicima.

/ @rocketcoffee.rs /
/ @rocketcoffee.rs /

Iako prvenstveno kafeterija, Rocket Coffee otvoren je svakog dana do 22h, te je i dobra lokacija za opuštanje posle posla ili večernji aperitiv. Na meniju se nalazi i nekoliko koktela, kao što su negroni, apple basil smash, gimlet i olive martini. Atmosfera je kreirana puštanjem muzike sa ploča, a dobrodošli su i ljubimci – lokal je pet friendly.

Svečano otvaranje je danas. U ponudi kafića će se ovog vikenda naći i koktel rocket rouge, nastao u saradnji sa barom Ćilim. Rocket rouge je piće bazirano na italijanskom vermutu, uz malo Camparija infuzovano Colombia pink bourbon kafom i francuskim aperitivom Lillet Rouge. Rocket Coffee organizuje i brojne radionice gde možemo saznati šta stoji iza kvalitetne šoljice kafe.

/ @rocketcoffee.rs /
Učitati još
Zatvori