Love me, love me not – odgovor se možda krije u specijalnom ljubavnom horoskopu za 2024. godinu
Love me, love me not – odgovor se možda krije u specijalnom ljubavnom horoskopu za 2024. godinu

Love me, love me not – odgovor se možda krije u specijalnom ljubavnom horoskopu za 2024. godinu

љубав je svuda oko nas.

Februar je – drugi mesec u godini, najkraći od svih dvanaest, mesec ljubavi. Njegov 14. dan označen je kao Dan zaljubljenih koji je pojedinima među omiljenim datumima u godini, dok drugi biraju da ga u potpunosti ignorišu. Bilo da spadate pod prvu ili drugu kategoriju, sigurni smo da bar jednom niste odoleli iskušenju koje se tiče čitanja ljubavnog horoskopa.

Postavljajući klasična pitanja poput da li misli na mene ili šta me očekuje u narednom periodu, dobijali ste različite odgovore. Nekad bi vam se svideli, a nekad ne. Ipak, u svakom od njih pronašli biste tračak istine i nade koji idu u korist onoga što osećate. Upravo zbog toga, Journal tim vam, u saradnji sa astrološkinjom, donosi specijalni ljubavni horoskop za ovu godinu.

Ljubavni horoskop

OVAN [ ♈︎ ] • 21. MART – 20. APRIL


U 2024. godini Ovnove očekuju značajne promene u ljubavnom životu, posebno do kraja aprila. Postoji velika verovatnoća da će se prijateljstvo razviti u romantičnu ljubav, a ključna je uloga zajedničkih hobija i interesovanja. Kretanje Venere obećava uzbuđenje tokom cele godine, posebno od 17. februara, pružajući slobodnim Ovnovima beskrajne šanse za pronalaženje ljubavi putem društvenih mreža ili kroz prijatelje. Ovo je godina flertovanja za pripadnike ovog znaka. Ovnovi u vezi razmatraće ozbiljne korake, a do 17. jula 2024. godine mnogi će doneti odluku o proširenju porodice. U septembru su mogući izazovi, ali ništa nepopravljivo. Čak i ako dođe do prekida do kraja godine, iznenađujuća nova ljubav čeka pripadnike ovog znaka.

BIK [ ♉︎ ]  • 21. APRIL – 21. MAJ


Bikovi će ove godine otkriti romantičnu stranu svoje ličnosti, gde će ljubav, briga i saosećanje postati temelj njihovih ljubavnih odnosa. Početak godine donosi im radost i priču iz bajke, zauzeti će sa partnerom graditi snažnu povezanost, dok slobodni mogu očekivati upoznavanje srodne duše. Od aprila, Bikovi će uživati u ljubavnim putovanjima, osećajući ljubav na jedinstven način. Tokom leta, zadovoljstvo će obuhvatiti sve Bikove, bez obzira na status veze. Jesen donosi dobre ljubavne vibracije, ali zauzeti Bikovi mogu se suočiti sa svađama koje treba odmah rešavati. Godinu završavate sa značajnim planovima i važnim životnim lekcijama.

Ljubavni horoskop

BLIZANCI [ ♊︎ ] • 22. MAJ – 21. JUN


Godina je započela sa Venerom u Strelcu pa Blizanci mogu očekivati osveženje u ljubavi. Ova godina može doneti novu vezu na početku ili kraju godine, čak i oba puta. Brze promene su u skladu s prirodom Blizanaca, koji ne ostaju u odnosima koji im ne prijaju. Ako se zaljubite na početku godine, možda ćete osećati strepnju zbog budućnosti, ali savetuje se da ne prenagljujete već da idete korak po korak. Slobodni Blizanci će intenzivirati želju za pronalaženjem partnera, a prilike za upoznavanje će biti raznolike. Kraj maja se ističe kao povoljan period, posebno za upoznavanje osoba koje se bave kreativnim poslovima u sferi umetnosti. Prilike za ljubav će se nizati do kraja godine, uz preporuku da poslušate ljubavne savete osoba iz okruženja.

Ljubavni horoskop
Ljubavni horoskop

RAK [ ♋︎ ] • 22. JUN – 22. JUL


U 2024. godini, Rakove očekuje emotivni reset. Ovaj proces može doneti poteškoće i sukobe, ali Rakovi će se usmeriti ka jasnom cilju – rešavanju situacije i definisanju šta tačno žele od ljubavi. Prvi deo godine će biti posvećen introspekciji, postavljanju pitanja o potrebama u vezi i razmišljanju o budućnosti. Iako izazovan, ovaj period će doprineti mudrosti i boljem razumevanju sebe i sopstvenih potreba. Od aprila, Rakovi će doživeti olakšanje, možda i raskid, otvarajući vrata za novu ljubav tokom proleća. Svojom harizmatičnošću, slobodni Rakovi će privlačiti pažnju drugih, dok dugogodišnji partneri mogu razmatrati ozvaničavanje odnosa. Jun donosi radost, ali i priliku zakonkretnije razgovore s partnerom. Važno je aktivno rešavati izazove umesto da se gomilaju. U septembru će Rakovi imati jasnu sliku o svojim željama, bilo da su sami ili u vezi.

Ljubavni horoskop
Ljubavni horoskop

LAV [ ♌︎ ] • 23. JUL – 22. AVGUST


Početak 2024. godine obećava uzbudljive trenutke i naznake da će vaš ljubavni život doživeti napredak. Postoji mogućnost susreta sa novim ljudima, posebno iz umetničkog miljea. Iako ne očekujete, februar ili maj donose spontanu romantičnu vezu, ispunjenu zabavom. U ovoj godini Lavove će privlačiti glamurozne i uspešne osobe, a njihov odnos sa nekim ko je uspešniji neće izazivati osećaj konkurencije ili zavisti, već će podsticati dodatnu motivaciju. Jesen donosi intenzivniju i jaču ljubav, a postoji velika šansa da novu godinu dočekate sa vašom srodnom dušom. Slobodni Lavovi će pronaći nekog, dok će zauzeti dodatno učvrstiti svoje veze.Savet za Lavove je da prave jasne planove za budućnost na ljubavnom planu.

Ljubavni horoskop
Ljubavni horoskop

DEVICA [ ♍︎ ] • 23. AVGUST – 22. SEPTEMBAR


Ove godine, Device koje su dugogodišnjim vezama mogu doneti odluku o stupanju u brak. Ako je veza tek započeta, postoji mogućnost da se ozbiljno razvije. Device će i ove godine pristupiti vezi otvoreno. Iako će februar biti veoma romantičan, preporučuje se oprez pre nego što se donesu odluke. Zauzete Device mogu se suočiti s izazovima u vezi gde sukobi rastu, pa je ključna otvorena komunikacija za rešavanje problema. Odmaranje će biti važno tokom godine. Krajem leta, postoji mogućnost da Device padnu pod uticaj loših navika svog društva, što može nesvesno ugroziti odnos. U novembru se može primetiti promena fokusa, gde će Device biti opterećene poslom i novcem, te će biti važno održavati ljubavnu vezu kroz zajedničke aktivnosti.

Ljubavni horoskop
Ljubavni horoskop

VAGA [ ♎︎ ] • 23. SEPTEMBAR – 23. OKTOBAR


Vage će otpočeti godinu stvaranjem novih poznanstava s raznolikim ljudima različite dobi i društvenog statusa, otvarajući vrata romantičnim vezama. S obzirom na pozitivno raspoloženje, Vage će prirodno privlačiti dobre ljude, nehotice prizivajući partnere svojom pozitivnom energijom. Zauzete Vage suočiće se s izazovima na početku godine, borbama gde će ego dominirati. Važno je smiriti napetosti i nadvladati ego kako bi se očuvali odnosi. Proleće donosi nove šanse za ljubav, kako za zauzete, tako i za slobodne Vage. Tokom leta, ljubavni život će procvetati, i Vage očekuje puno pozitivne energije. Pred kraj godine, slobodne Vage doživeće vatrenu energiju i upustiće se u uzbudljive avanture, koje mogu rezultirati dugotrajnim vezama ili brzim romansama. Romansa će biti ključna tema za Vage u 2024. godini.

Ljubavni horoskop
Ljubavni horoskop

ŠKORPIJA [ ♏︎ ] • 24. OKTOBAR – 22. NOVEMBAR


Kod Škorpija je sve intezivno – ljubav ili ništa. Ova godina donosi duboku potragu za ljubavlju, a izbor partnera ogledaće se u njihovim karakteristikama. Škorpije će doživeti ljubavnu transformaciju u 2024. godini, primenjivajući lekcije iz prošlih veza. Intuicija će im biti saveznik u potrazi za pravim partnerom. Važno je osluškivati unutrašnje osećaje kako ne bi napravili pogrešan izbor. Februar je povoljan za flertovanje, dok će u martu biti ključno preduzeti akciju. Treba izbegavati površne kontakte i usredsrediti se na kvalitetne odnose. Zauzete Škorpije mogu zakoračiti u brak na proleće. Kraj godine obećava prosperitet i pravu, duboku ljubav za kojom Škorpije žude. Ključ uspeha je slušanje sopstvenih osećaja, čime se izbegavaju greške.

Ljubavni horoskop
Ljubavni horoskop

STRELAC [ ♐︎ ] • 23. NOVEMBAR – 21. DECEMBAR


U 2024. godini, probudite avanturistički duh, preuzmite rizike i sve će doći na svoje mesto. Entuzijazam i optimizam će vas prtatiti tokom cele godine, privlačeći nove ljude u vaš život. Očekuje vas ljubav života, ispunjena emocijama i uzbuđenjem. Iako će se pojaviti više opcija, izbor je na vama. Neki zauzeti Strelčevi možda će se neočekivano odlučiti za brak ili proširenje porodice. Godina će vam doneti mnogo učenja, posebno u komunikaciji s partnerom i deljenjem onoga što vam leži na duši. U martu, vaše želje će se ostvarivati, pa budite pažljivi šta želite. Mnoge ljubavne avanture brzo će se odvijati, ali će rezultirati pozitivnim završetkom godine. Ljubav će vas obuzeti, čineći da se osećate kao da ste pijani. Najbolje je prepustiti se i ne pružati otpor.

Ljubavni horoskop
Ljubavni horoskop

JARAC [ ♑︎ ] • 22. DECEMBAR – 20. JANUAR


Iako su Jarčevi poznati po svojoj nezavisnosti, ove godine će morati da se povinuju ljubavi. Budući da se vaš ljubavni i poslovni život često prepliću, verovatno je da ćete ljubav pronaći na radnom mestu. U maju ćete osetiti najveće zadovoljstvo i uzbuđenje, možda čak doživeti i promene pod uticajem ljubavi. Zauzeti Jarčevi će rešiti nerešena pitanja u svojoj vezi. Ostanite otvoreni prema sebi i nemojte se plašiti priznati da vam je ljubav podjednako važna kao i posao. Ako razmišljate o braku, leto je sjajan period za to, kao i za razmatranje roditeljstva. Stvari postaju ozbiljnije ove godine, pa će dozvola za izražavanje emocija doneti oslobađanje i ljubav.

Ljubavni horoskop
Ljubavni horoskop

VODOLIJA [ ♒︎ ] • 21. JANUAR – 19. FEBRUAR


U 2024. godini Vodolije će težiti rezultatima, kako u poslu, tako i u ljubavi, ne ulazeći u nešto što ih ne zanima i očekujući mnogo. Moguće je da će slobodne Vodolije upoznati nekoga na poslu, a već od kraja februara moguće je da će doživeti novu ljubav. U tom periodu, zauzete Vodolije rešavaće sukobe u vezama i suočavaće se s problemima od ranije. Ovog puta, Vodolije neće praviti planove, već će dopustiti da ih vode emocije. Tokom proleća će pokazati izuzetnu velikodušnost prema partneru. Od maja se očekuje period prosperiteta, a u julu još jedna romansa koja će pre svega doneti veliko prijateljstvo. Ove godine, Vodolije će se retko odlučivati za brak, fokusirajući se više na ljubav, uživanje i stvaranje uspomena.

Ljubavni horoskop
Ljubavni horoskop

RIBE [ ♓︎ ] • 20. FEBRUAR – 20. MART


Iako su Ribe započele godinu na najlepši mogući način, februar i mart donose iskušenja. Zauzete Ribe će verovatno okončati postojeću vezu i započeti novu u martu, i iako će to doći neočekivano, pružiće im lepo iskustvo. Veze koje počinju na početku godine postepeno će se produbiti, razvijajući se iz prvobitnih emocija u dublje osećaje topline, poverenja i poštovanja. U julu mogu ponovo nastati izazovi, pa će biti potrebno vratiti se osnovama ljubavi i raditi zajedno sa partnerom na održavanju veze. Tokom septembra može doći do najvećih izazova, ali su dobri i kvalitetni razgovori ključni za prevazilaženje tih izazova. Oni koji budu bili u kvalitetnim odnosima, uspeće da iznesu godinu do kraja i očuvaju svoju ljubav.

Ljubavni horoskop
Ljubavni horoskop

Februar je i – još uvek početak godine.

Iako se ponekad učini da, usled užurbanog i dinamičnog životnog stila, vreme prolazi brže nego ikada – i dalje smo na samom početku. Stoga je februar idealan mesec da promenite određene navike i dopunite svoju wish & to do listu. Ove promene mogu da se tiču sitnica poput unošenja novih boja u svakodnevne kombinacije, ali i ustaljenih obrazaca koji, ukoliko se transformišu, mogu voditi ka boljoj budućnosti.

Naposletku, to čine i mnogi drugi. Između ostalog i kompanija BAT, koja je svoju wish & to do listu dopunila ulaganjem u razvoj nauke i tehnologije, a sve u cilju redefinisanja rituala velikog broja ljudi. Zbog toga, ona je uređaju za zagrevanje duvana [ glo HYPER AIR ] podarila nova svojstva, poput modernog i elegantnog dizajna, te vrhunskog kvaliteta izrade, a vama slobodu da pređete na novo iskustvo – zagrevanje pravog duvana umesto sagorevanja. Dostupna paleta boja takođe je u skladu sa najnovijim trendovima – od najtamnijih tonova crne i plave, preko morske i tirkizne, pa sve do ciklama, ljubičaste i zlatne. Paralelno, uređaj zadržava vrhunsko korisničko iskustvo na koje su godinama unazad navikli punoletni korisnici duvanskih proizvoda.

A upravo to je i poenta svega – mali koraci koji vode ka velikim promenama u svakom aspektu života. Bilo da je u pitanju društveni život, ustaljeni obrasci ponašanja, odluke koje se tiču ljubavnih emocija ili nešto potpuno drugačije.

Ljubavni horoskop
Ljubavni horoskop

*Samo za 18+. Ovaj proizvod nije bez rizika i oslobađa nikotin, koji stvara zavisnost.

Foto: Ljubo Ašćerić (@ljubo.asceric)

Učitati još
Zatvori