Finally: Otvoren je SLOJ bistro na Dorćolu
Finally: Otvoren je SLOJ bistro na Dorćolu

Finally: Otvoren je SLOJ bistro na Dorćolu

Nakon što je otvoren prvi, od ukupno tri najavljena lokala, SLOJ bakery na beogradskoj adresi Vojvode Petka 7, postao je idealno mesto okupljanja kako za jutarnju kafu i doručak, tako i za brunch. Sa all day breakfast menijem, ovo mesto postalo je sigurni izbor kada ne znate kuda biste na prvi ili neki lagani obrok u toku dana.

Od trenutka kada su na svom Instagram nalogu @sloj.belgrade najavili otvaranje još dve lokacije, na adresi Gospodar Jevremova 9 i Braničevska 1, neprestano su se nizali upiti kada će se to i desiti, a sada su i potvrdili. Nova lokacija, Gospodar Jevremova 9, zvanično je i otvorena i donosi nam novo imljeno mesto na Dorćolu.

From scratch

From the very beginning… Lena i Paša, dvojac koji stoji iza SLOJ gastro & lifestyle koncepta, od trenutka kada su poželeli da otvore tri beogradske lokacije, na Instagram nalogu @sloj.belgrade delili su sve. Od stvaralačkog procesa, zakupa lokacija, novih lokacija, vizuelnih rendera, pa sve do napredovanja radova, a potom i samog otvaranja lokala.

Ono što je tipično kako za prvu, tako i za drugu lokaciju, jeste da je ovaj dvojac dosta toga radio sam. Najpre su zakupili lokal u Gospodar Jevremovoj. Onda su pažljivo razmotrili kako bi želeli vizuelno da izgleda, napravili inicijalni mood board sa kartom boja i krenuli u potragu.

/ @sloj.belgrade /
SLOJ bistro Dorćol
/ @sloj.belgrade /

Iako inicijalno iz Rusije, ceo tim aktivno uči srpski jezik, istražuje nacionalne ukuse i dodaje ih u svoj meni. Generalno prigrlili su srpsku tradiciju koja ih inspiriše i koju interpretiraju na moderan način. Na tom putu vode računa o tome da zadrže tradicionalne vrednosti u vidu starih zanata, eksponata i drugih elemenata koji su tipični za naše podneblje. To čine tako što su našli upotrebnu vrednost brojnim vintage stvarima koje se mogu kupiti na lokalnim buvljim pijacama. Tako su došli na ideju da stari milje koji su pronašli na pijaci bude pattern kojim će ukrasiti centralni zid. Takođe, pronašli su staru komodu kojoj su dali novi izgled, a ceo proces su delili na društvenim mrežama.

/ @sloj.belgrade /
/ @sloj.belgrade /
/ @sloj.belgrade /
/ @sloj.belgrade /

SLOJ bistro.

I dok SLOJ bakery u Vojvode Petka radi od 8.00 do 19.00, SLOJ bistro otvoren je od 9.00 do 22.00. Kada je reč o meniju isti je kao i na prvoj lokaiciji. Sa konceptom all day breakfast i velikim izborom doručka koji uključuje jela sa jajima na nekoliko načina. Od kajgane, preko francuskog omleta, pa sve do šakšuke tradicionalnog ruskog jela, ali i srpskog doručka. U njihovim jelima možete naći kajmak i ajvar, a na meniju je i burek.

SLOJ bistro Dorćol
/ @sloj.belgrade /
/ @sloj.belgrade /
/ @sloj.belgrade /

Foto: Instagram: @sloj.beograd, @nikmil79

Učitati još
Zatvori