Ako ste u žurbi, ovi kafići u Novom Sadu popraviće vam dan – kafom za poneti
Ako ste u žurbi, ovi kafići u Novom Sadu popraviće vam dan – kafom za poneti

Ako ste u žurbi, ovi kafići u Novom Sadu popraviće vam dan – kafom za poneti

Pauza za šoljicu (ili dve) dobre kafe mnogim ljudima predstavlja najdraži deo dana. Nekima je omiljena kafa espresso, drugi se odlučuju za macchiato, dok treći obožavaju cappuccino. Iako je višečasovno druženje u baštama i enterijerima naših omiljenih kafića idealan scenario, postoje dani kada nam se usled žurbe i obaveza ova vrsta opuštanja ne uklapa u raspored. Međutim, to ne znači da ćemo zbog toga zapostaviti svakodnevni ritual. Upravo u tim situacijama, prednost dajemo kafi za poneti.

@karina_ayg
@karina_ayg

Sip, sip, hooray

Iako nismo Emily in Paris i ne možemo u bilo koje doba da isprobamo kafu u YSL kafiću, lokalne kafeterije su nam podjednako dobro (a možda čak i bolje) rešenje. Tokom letnjeg perioda istražili smo gde je moguće pronaći najbolju hladnu kafu u Beogradu, a ovaj put nas Journal gastro navigacija vodi u Novi Sad. Poput novosadskih poslastičarnica, izdvojili smo one lokale koji su nas privukli zbog primamljivog izgleda, kao i provereno dobre kafe – ali u to go formi.

@dari.nau

Freeshka Coffee Co. • Bulevar oslobođenja 94


Zrna u Freeshka Coffee Co. ispržena su sa posebnom pažnjom i posvećenošću. A zbog neodoljivog mirisa koji se oseti pri ulasku u lokal poželećete da odložite sve svoje obaveze. Međutim, i miris i ukus možete poneti sa sobom svakog dana do 21 časova. Naposletku, ostaje vam samo da se opredelite za jači ili blaži ukus kafe – o kvalitetu ne morate da brinete.

@ninna_sh

Izlet • Dunavska 22


Jedna od omiljenih novosadskih ulica krije dragulj pod nazivom Izlet koji nas je osvojio već na prvi pogled. Sa obzirom na to da ga okružuje prostrani Dunavski park, kafa za poneti odlična je opcija i ukoliko želite da se sakrijete u nekom njegovom kutku i uživate, bilo sami ili u društvu dragih ljudi. A kafu možete pokupiti od ponedeljka do subote od 8 do 20 časova, kao i nedeljom od 9 do 17 časova.

@fotkallica

Kafetea • Marka Miljanova 12


Za Kafetea od velikog su značaja svi detalji, pa tako i šoljice u kojima se kafa služi. Upravo zbog posvećenosti koju su preneli i na pravljenje kafe, njihov topli napitak proverena je varijanta za poneti tokom svih onih dane kada u toku radnog vremena pauza ne postoji. Od ponedeljka do subote u lokalu će vas dočekati nasmejana lica do 20.30 časova, a nedeljom do 15 časova.

@kafeteans

Zrno • Bulevar patrijarha Pavla 8a


Novosadsko Zrno ujedno je i kafeterija i prodavnica kafe, a uz to je i pet friendly. Na ovom mestu možete pronaći veliki izbor single origin kafa iz svih delova sveta. Takođe, postoji opcija da se ona samelje na licu mesta. Njihovi baristi uvek će vam pomoći da odaberete najbolje rešenje za sebe ili isprobate nešto novo – i to od ponedeljka do subote, od 8 do 21 časova.

@zrno_kafeterija

Zenit Books (knjižara & bar) • Njegoševa 24


Smešten u prizemlju jedne od najstarijih višespratnica u Novom Sadu, Zenit Books istovremeno je i knjižara i bar. Kafić je zamišljen kao ekstenzija knjižare i predstavlja mesto koje definitivno morate da (p)osetite – između 9 i 22 časova. Ipak, za one dane kada vas obaveze sprečavaju da se ovde zadržite, dobra stvar je što bar kafu jedinstvenog ukusa možete da izmestite u svoj radni prostor.

@psihoterapija_natasa_oparnica
Učitati još
Zatvori