Wishlist: transpa.rent zvučnici
Wishlist: transpa.rent zvučnici

Wishlist: transpa.rent zvučnici

Bliži se Nova godina, što znači da polagano sastavljamo listu želja za Deda Mraza. Iako je ona već poduža, u decembru je svodimo na ono najvažnije – odnosno ono što najviše želimo sebi u narednoj godini. Dobar komad enterijera uvek je na tom spisku, s obzirom na to da novu godinu i novi početak želimo da započnemo ako ne u novom prostoru, onda barem u nešto izmenjenom, tako da stvara iluziju promene i osveženja. Od brojnih komada koji su nam zapali za oko tekom ove godine, ovi jedinstveni zvučnici ipak su se izdvojili kao nešto što najviše želimo u svom domu.

Jasno je već na prvi pogled da nas je ovom komadu privukao – dizajn. Transparentni komadi poslednjih godina izrazit su trend u uređenju enterijera, kojem ne odoljevaju ni zvučnici. Iako je pri njihovoj kupovini funkcionalnost – odnosno kvalitet reprodukcije zvuka na prvom mestu – ne možemo da zanemarimo ni značaj upečatljivog dizajna. Mali brend transpa.rent specijalizovan je upravo za proizvodnju – kako mu samo ime (nesugestivno) ukazuje – providnih komada nameštaja i, ponajviše, zvučnika i muzičkih uređaja. Skandinavski minimalizam svojstven ovim komadima ne iznenađuje, s ozbirom na to da je brend poreklom iz Švedske.

Monohromatski detalji ono su što nas dodatno privlači ovim zvučnicima, a zbog kojih naliče nečemu što bi Rick Owens dizajnirao – ili držao u svom domu, da tamo postoji više od tri komada nameštaja. (Rick je, naime, poznati minimalista, iako neretko ostavlja drugačiji utisak kroz modne kreacije).

Foto: Instagram @transpa.rent

Učitati još
Zatvori